Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Simtgades ritmi Tallinā

Redakcija
Redakcija

Grandiozais koncerts "MUSIC OF A CENTURY", kas būs veltīts Tallinas dienai un Igaunijas Republikas 100gades jubilejai, notiks 15.maijā Alexsela koncertālē, un kuru sniegs Latvijas Radio bigbends kopā ar fantastiskiem solistiem no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Somijas.

Koncertā tiks atskaņotas labi zināmas melodijas no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Rietumu komponistu darbiem, Džeimsa Morisona latviešu tautasdziesmu aranžijas kā arī divi pasaules pirmatskaņojumi Latvijas Radio bigbenda izpildījumā.

Koncertā uzstāsies dziedātāji Maarja-Liis Ilus un Ott Lepland, pianiste Kirke Karja, basģitārists Peedu Kass no Igaunijas, džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa un vokālais ansamblis Framest no Latvijas, pianists un komponists Dainius Pulauskas un džeza trompetists Valerijs Ramoška no Lietuvas un bundzinieks Petteri Hasa no Somijas, bet kurš aktīvi darbojas arī Igaunijā.

‘’Es biju patiesi laimīga par iespēju strādāt ar Latvijas Radio bigbendu. Es jau skatījos uz viņiem kādu laiku un tas ir kaut kas, ko apbrīno Igaunijas mūziķi – kad ir pašiem savs bigbends. Tā kā es jau pazinu dažus no mūziķiem, kuri tur spēlē, tas bija patiešām lieliski, rakstīt mūziku tieši priekš viņiem’’. – Kirke Kārja

Nākamie koncerti Latvijas Radio bigbendam jau pavisam drīz, 2.jūnijā Dzintaru koncertzāles Vasaras sezonas atklāšanas koncertā, un 7.jūnijā kopā ar Ričardu Bonu festivāla ‘’Rīgas Ritmi’’ieskaņas koncertā ‘’Āfrikas Stāsti’’ Kongresu namā.

Plašāka informācija par koncertiem pieejama mājaslapā www.radiobigband.lv