Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jūrmalā notiks Vladimira Visocka piemiņas vakars

Redakcija
Redakcija

25. janvārī plkst.19:00 Jūrmalas viesnīcā Pegasa Pils Boutique SPA Hotel & Resort Jurmala (Jūras iela 60, Dzintari) notiks Vladimira Visocka piemiņai veltīts muzikāli poētisks vakars. Dižā dzejnieka, mūziķa un aktiera dzimšanas dienā ar autorprogrammu “Bet es nākšu jūsu dvēselēs…” uzstāsies Krievijas nopelniem bagātais aktieris, leģendārā Tagankas teātra aktieris Aleksandrs Curkans.

Monoizrāde notiks kā dzīva saruna ar skatītājiem. Vakara programmā skanēs iemīļoti dzejoļi, Vladimira Visocka labākās dziesmas un citi Tagankas teātra repertuāra darbi. Aleksandrs Curkans ar viņam piemītošo emocionalitāti un tehnisko meistarību izpildīs Visocka kompozīcijas par kara tēmām, pieskarsies “Hamleta” periodam un humora tēmai Visocka daiļradē, kā arī pastāstīs reālus, aizraujošus stāstu no Tagankas teātra dzīves. Uz ekrāna tiks rādīti ekskluzīvi arhīvu materiāli – skatītāji redzēs retus video ar Vladimiru Visocki, viņa draugiem, Marinu Vladi, fragmentus no filmām ar viņa piedalīšanos, kadrus no Tagankas teātra un teātra “Romen” dzīves.

“Es Tagankā kalpoju 15 gadus. Mani partneri uz skatuves bija tādi diži aktieri kā Valērijs Zolotuhins, Ivans Bortņiks, Leonīds Filatovs, Semjons Farada, Vitālijs Šapovalovs. Tādēļ man ir ļoti dārgs viss, kas ir saistīts ar Taganku, ar neatņemamu tā sastāvdaļu – Vladimiru Visocki. Man ir liels gods uzstāties ar programmu, kas ir veltīta šim apbrīnojamajam teātrim un šo dižo un brīnišķīgo cilvēku piemiņai,” pastāstīja Aleksandrs Curkans.

Aktieris Aleksandrs Curkans ir bijis leģendārā teātra režisora Jurija Ļubimova skolnieks, darbojās Tagankas teātrī no 1994. līdz 2001.gadam, tur nospēlēja galvenās lomas neskaitāmos kulta iestudējumos: “Marķīzs de Sads” (Marata loma), “Veņička Jerofejevs” (Veņičkas loma), “Meistars un Margarita” (Ivana Bezdomnova loma), “Brāļi Karamazovi” (Mitjas Karamazova loma) un citos. Nospēlējis vairāk nekā 70 lomas kino, to vidū “Bumers 2”, “Sniegs purpura krāsā”, “Sibīrijas kņazes noslēpums”, “Izrāviens”, “Bīstamie sakari”, u.c., kā arī televīzijas seriālos “Nadeždas krasts”, “Papardes zieds”, “Sirds nav akmens”, “Inkasatori”, “Maskava. Trīs stacijas”, “Mežzinis”, “Skola resnītēm”, “Miesassargs 3”, “Izmeklētāja Gurova jaunā dzīve”, “Platīns”, “Gromovi”, u.c.

Radošās tikšanās ilgums - 1 stunda 30 minūtes.
Pēc tam visi skatītāji tiek aicināti pēcpasākuma tikšanos, kur neformālākā atmosfērā turpināsies sarunas ar Aleksandru Curkanu.