Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Rīgas svētku trešā diena veltīta ģimenēm (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Rīgas svētku trešā diena veltīta ģimenēm (+VIDEO)
Foto: www.rigassvetki.lv

Rīgas svētku trešā diena, 14. augusts, veltīta ģimenēm, aicinot piedalīties pasākumos ikvienu interesentu, bet jo īpaši, vecākus ar bērniem un jauniešus. Svētdien svētku pasākumu klāstā kino tapšanas aizkulises, atrakcijas un radošas darbnīcas bērniem Vērmanes dārzā, Lielo leļļu un talismanu svētki, filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” seanss lielākajā brīvdabas kinoteātrī, Randiņš ar Jāni Streiču un kino paviljona darbība 11. novembra krastmalā, kā arī Rīgas viduslaiku tirgus laukumā pie Sv. Pētera baznīcas un Latvijas meistaru gadatirgus „Gabaliņš Latvijas” Esplanādē.

Arī „Rīgas svētku 2016” trešajā dienā daudzi pasākumi risināsies svētkos apspēlētās kino tēmas gaisotnē. Pasākums visai ģimenei „Kino ceļojums” notiks Vērmanes dārzā, kur izskanēs vairāki koncerti, muzikāla dziesmu spēle bērniem „Paukojam un šmaukojam”, būs Tartu zinātnes centra „AHHAA” programma un Prāgas cirka „Long Vehicle Circus” mākslinieku uzstāšanās, kā arī darbosies radošas darbnīcas, atrakcijas un Grāmatu iela.

Savukārt 11. novembra krastmala pārtaps lielākajā brīvdabas kinoteātrī, kur būs Bērnu kino rīts, Randiņš ar Jāni Streiču, kurā režisors līdz ar publiku tiksies ar viņa uzņemtajās filmās spēlējušām aktrisēm. Svētku apmeklētājiem būs iespēja noskatīties Lielo leļļu un talismanu parādi, kā arī filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” brīvdabas kino seansu. Krastmalā ikviens interesents aicināts paviesoties kino specefektu, kino danču, aktieru atlases paviljonos, piedalīties kino provēs, iesaistīties aktīvā tūrisma centra „Eži” aktivitātēs un iepirkties amatnieku tirgū.

Kino tēmai veltīti pasākumi šajā svētku dienā notiks arī kinoteātrī „K. Suns”, kur darbosies “2Annas” darbnīca bērniem „Lai skan kino!” un būs mēmā kino seanss „Ģenerālis” dzīvās mūzikas pavadījumā. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā apmeklētāji gaidīti pasākumā „Rīga – dižā kinoaktrise”, bet pie kinoteātra „Splendid Palace” varēs tikties ar režisoru pasākumā „Nepabeigtās vakariņas ar Jāni Streiču”. Rīgas Kino muzejā būs pasākums „Jāņa Streiča Rīga”, bet Esplanādē - „Rīga kinoobjektīvā” ar dokumentālā kino seansiem. Vecrīgā visas dienas garumā svētku apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties spēlē „Rīgas kinodārgumi”.

Arī svētdien, 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.


Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv, programmas bukleti drukātā veidā būs pieejami svētku informācijas centros pie Laimas pulksteņa un 11. novembra krastmalā, kā arī visās pasākumu norišu vietās.

Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Atgādinām, ka svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.