Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


“Rīgas festivālā” Latvijas Radio bigbends stiksies ar amerikāņu džeza dziedātāju Šeinu Stīlu

Redakcija
Redakcija

VSIA “Latvijas Koncertu” organizētajā “Rīgas festivāla” 8. jūnijā Rīgas Kongresu namā Latvijas Radio bigbends, amerikāņu džeza dīva Šeina Stīla, kā arī mūsu izcilās jaunās paaudzes vokālistes – Kristīne Prauliņa un Dināra Rudāne godinās leģendāro amerikāņu džeza vokālisti Ellu Ficdžeraldu, kura šogad svin simtgadi.

Šogad slavenajai amerikāņu džeza dziedātājai Ellai Ficdžeraldai ar 3 oktāvu plašo balss diapazonu, dēvētai par “Dziesmas pirmo lēdiju” (First Lady of Song), svinēsim 100. Džeza dīvas mantojumu un savu spožāko repertuāru kopā ar Latvijas Radio bigbendu izdziedās amerikāņu dziedātāja Šeina Stīla (Shayna Steele) un spēcīgo vokālu īpašnieces, latviešu dziedātājas Kristīne Prauliņa un Dināra Rudāne. Klausītājus gaida džeza, R&B, soul un popmūzikas stilu piepildīts krāšņs koncerts, kurā jaušama būs arī pašas džeza dīvas klātbūtne. Koncerts iekļauts arī oficiālajā Ellai Ficdžeraldai veltītajā mājaslapā Ella Fitzgerald | Official Site

"Tikko ierados Latvijā un jau priecājos šeit būt - Jums ir ļoti skaista daba, pilsēta, kā arī visi cilvēki ir ļoti laipni un atsaucīgi,” stāsta Šeina Stīla. "Latvijas Radio bigbends ir lieliskā formā - jau pirmajos mēģinājuma mirkļos jutos it kā būtu muzicējusi kopā ar viņiem jau gadiem. Jūtos priviliģēta arī uzstāties ar abām vokālistēm - Kristīni un Dināru - kuras katra koncertam piedos īpašu odziņu."

Vietnē amazon.com par Šeinu Stīlu (Shayna Steele) teikts: “Draugi, šī meitene spēj izdziedāt visu! Viņa ir viena no pēdējā laika visdaudzpusīgākajām vokālistēm, kas nākusi no Ņujorkas.”
Šeina Stīla ir dzimusi Sakramento, Kalifornijā un šobrīd dzīvo Ņujorkā. Viņa ir ne tikai dziedātāja, bet arī dziesmu autore un Brodvejas aktrise, kuras enerģiju piedzīvosim koncertā; ir sadarbojusies ar dziedātājām Betu Midleri, Kelliju Klārksoni un Riannu, kā arī ar amerikāņu elektroniskās mūzikas leģendu Mobiju. Ierakstījusi un izdevusi trīs soloalbumus, no kuriem pēdējais, 2015. gadā izdotais “Rise”, ieguvis plašu kritķu atzinību. Dziedātājas vokāls izskanējis populārākajos ASV TV šovos, kā arī “Grammy” balvu pasniegšanas ceremonijā. Šeina ir piedalījusies tādos atpazīstamos Brodvejas šovos, kā “Jesus Christ Superstar”, “Hairspray” u.c.

Koncertā dzirdēsim ne tikai tādus visiem zināmus Ellas Ficdžeraldas dziedātus skaņdarbus kā “Cry me a river” un “Summertime”, bet arī jaunas melodijas, kuras Kristīne Prauliņa un Dināra Rudāne sagatavojušas, iespaidojoties no leģendārās mākslinieces.

“Rīgas festivāls” pirmo reizi notika 2011. gadā. Šogad tas notiks no 7. līdz 21. jūnijam.

Biļetes “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā.