Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


„RaxtuRaxti” dosies koncertceļojumā pa Latviju

Redakcija
Redakcija

Šī gada pavasarī muzikālā apvienība “RaxtuRaxti” pēc divu gadu pārtraukuma dosies koncertturnejā pa Latviju, klausītājiem piedāvājot ne vien jau labi pazīstamu skaņdarbu atskaņojumus, bet arī vairākus īpašus muzikālus jaunumus.

Turnejas ietvaros “RaxtuRaxtu” 1. aprīlī sniegs koncertu Liepājas koncertzālē „Lielais Dzintars”, bet 15. aprīlī gaidāmi veseli divi koncerti Vidzemes koncertzālē „Cēsis”, savukārt 17. aprīlī notiks koncerts Jelgavas Kultūras namā.

Turnejas turpinājumā 7. maijā gaidāms koncerts Alūksnes Kultūras namā, bet 12. maijā Latgales vēstniecībā „Gors” Rēzeknē.

Koncertos skanēs gan labi pazīstamas dziesmas no “RaxtuRaxtu” pērn izdotā albuma “Līgo”, gan versijas par latviešu tautasdziesmu tēmām un Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos.
Līdztekus koncertos sagaidāmi arī īpaši pārsteigumi, jo tieši šīs turnejas koncertu apmeklētāji pirmie varēs noklausīties pavisam jaunus skaņdarbus, kas top Latvijas simtgades deju lieluzvedumam 2018. gadā.
Šī Latvijas koncertturneja solās būt īpašs notikums, jo “RaxtuRaxti” nav devušies līdzīgā koncertceļojumā jau divus gadus, ik pa laikam sniedzot vien dažus lielākus koncertus, piemēram, piedaloties Imantdienās, muzicējot 18. novembrī Rīgā vai kādos atsevišķos liela mēroga pasākumos. Līdz ar to klausītājiem Latvijas pilsētās būs iespēja ne vien klātienē baudīt “RaxtuRaxtu” koncertu, bet arī dzīvā izpildījumā iepazīt daudzas dziesmas, kas jau guvušas ievērojamu popularitāti ierakstu formātā.

“RaxtuRaxti” ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kuras daiļradē sadzīvo tradīciju spēks ar mūsdienīgiem muzikāliem eksperimentiem, profesionālu un enerģijas pilnu skatuves sniegumu.

Grupā muzicē pieredzes bagāti mūziķi: Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

Biļetes uz Latvijas turnejas koncertiem iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā: Bilesuparadize.lv