Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ Dzintaru koncertzālē - romantiskais Kaspara Zemīša koncerts un “Inese Galante un draugi”

Redakcija
Redakcija

14. februārī, Valentīna dienā, plkst. 19.30 Dzintaru koncertzāle aicina uz romantisku koncertu “Kaspars Zemītis. Dejas ar stīgām”, kurā baudīsim izcilā akustiskās ģitāras meistara Kaspara Zemīša virtuozo sniegumu saspēlē ar stīgu kvartetu un deju skolas “Dzirnas” dejotājiem horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā.

Mūzikas un dejas saspēle. Izdejots un izspēlēts prieks un sāpes, mīlestība un smeldze. Pieskaršanās cilvēcisko emociju stīgām – no maiguma līdz kaislei, no prāta līdz neprātam. Šajā programmā apvienojas deju skolas “Dzirnas” dejotāji horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā un ģitārspēles meistars un komponists Kaspars Zemītis, kura skanējumu kuplinās stīgu kvarteta spēle. Kaspars Zemītis ir viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Latvijā. Viņš ir daudzpusīgs un pieprasīts mūziķis, kurš muzicē dažādos žanros un sastāvos.

Šo koncertprogrammu caurvij dažādos laikos un ar dažādiem sastāviem tapušas Kaspara Zemīša kompozīcijas, kā arī viņa veidotas citu autoru skaņdarbu aranžijas. Programmā: Roberts de Vizē, Kaspars Zemītis, Maksimo Djego Pujols, Martins Teilors. Koncertā piedalās: Kaspars Zemītis (ģitāra), Līva Plociņa (I vijole), Madara Gaile, (II vijole), Ineta Abakuka (alts), Madara Norbūte (čells), deju skolas “Dzirnas” dejotāji (horeogrāfs Agris Daņiļevičs).

Savukārt 18. februārī plkst. 19:00 ciklā “Dzimuši Latvijā” uz koncertu “Inese Galante un draugi” aicina izcilā operdziedātāja Inese Galante kopā ar draugiem - pasaulslaveno tenoru Aleksandru Antoņenko, kontrtenoru Sergeju Jēgeru, pianistu Andreju Osokin un citiem.

Inese Galantes personības un dziedātājas starojums pulcē ne tikai spožus mūziķus, bet arī rada augsni nākotnes spīdekļiem klasiskās mūzikas zvaigznājā. Pasaules ceļu lidojumā priecējot klausītājus daudzās zemēs, bet viņu saknes ir Latvijā. Talantīgi, čakli, apņēmīgi un īpaši. Ineses Galantes fonda paspārnē katru gadu tiek rīkots konkurss jaunajiem mūziķiem, kura uzvarētājiem tiek dota iespēja koncertēt Ineses rīkotajos koncertos. Līdzās Ineses Galantes soprāna siltumam, izcilajam tenoram ar pasaules vārdu – Aleksandram Antoņenko, uzticamajiem Ineses balss sabiedrotajiem Sergejam Jēgeram un Ingum Pētersonam ar Daumantu Liepiņu un Andreju Osokinu pie klavierēm koncertā uzstāsies jaunie talanti. Meitene, kura kokles spēlei piešķir koncertisku spozmi – Līga Griķe, atraktīvi muzikālais sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš un saksofona virtuozs Aigars Raumanis.

Programmā dzirdēsim buķeti no skaistākajām baroka vokālajām lappusēm, operu duetiem, dzīvespriecīgām operešu melodijām un pārdzīvojumiem bagātām verisma ārijām.

“Dzimuši Latvijā” ir koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiek izcilu Latvijas mākslinieku solo koncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.