Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


14.februārī - Visu mīlētāju dienā Ventspilī gaidāms "Rozā lietus"

Redakcija
Redakcija

14.februārī visu mīlētāju dienā leģendārā latviešu rokgrupa OPUS PRO, atzīmējot savas darbības un pastāvēšanas 30 gadu jubileju (oficiālie avoti liecina, ka grupa dibināta 1986.gadā), sniegs koncertu teātra namā "Jūras vārti". Šāds nosaukums jubilejas koncertam izvēlēts, atsaucoties uz vienu no grupas populārākajām rokbalādēm, koncerta sākums plkst. 19:00.

OPUS PRO kodolu veidoja tās dibinātāji – solists Alex (īstajā vārdā Oļegs Andrejevs), kā arī izcilais ģitārists Harijs Zariņš. Pagājušā gadsimta 20.gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados OPUS PRO, neapšaubāmi, bija viena no populārākajām latviešu grupām. Savas pastāvēšanas laikā OPUS PRO ierakstījusi piecus studijas albumus: „Dzimene” (1996), „Es eju tevi zagt” (2000), „Labākās dziesmas” (2002), „Tu un es” (kopā ar Alex meitu – dziedātāju Aiju Andrejevu; 2006), kā arī „Stāsts Nr.13”(2014). Šis albums 2014.gadā saņēma „zelta” statusu.

Grupa savā jubilejas tūrē iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši šajās trijās desmitgadēs: „Rozā lietus”, „Dzimene”, „Šonakt”, „Mīļā”, „Svētuguns” un, protams, „Brīvību Baltijai” – vienu no spilgtākajām Atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu piedeva grupas solista ALEX spožais vokāls. Protams, koncertu programmā vieta atrasta ne tikai šiem skaņdarbiem vien.

Koncertā piedalīsies gan grupas pašreizējais pamatsastāvs (Artūrs Zemnieks, Uldis Krūmiņš, Jānis Valters, Juris Veremejs) un solists ALEX, gan viesmūziķi, kam grupas pastāvēšanas gados bijusi šāda vai tāda saistība ar OPUS PRO. Droši zināms, ka visos grupas koncertos piedalīsies OPUS PRO dibinātājs un lielāko hītu autors – ģitārists Harijs Zariņš, kā arī ALEX meita – pazīstamā dziedātāja Aija Andrejeva -, kura šogad (tāpat kā grupa!) svin savu 30.dzimšanas dienu un citi viesi.