Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Svētku koncerts “Simts vēlējumi” 18. novembrī kultūras pilī “Ziemeļblāzma”

Redakcija
Redakcija

Sagaidot Latvijas valsts dzimšanas dienu, 18. novembrī kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notiks valsts svētku koncerts “Simts vēlējumi”.

Koncertā piedalīsies kultūras pils “Ziemeļblāzma” jauktais koris “Norise” un postfolka grupa “Zāle”. Svētku koncertā tiks atskaņota īpaša muzikālā programma, kurā iekļautajos skaņdarbos atspoguļota latviešu dzejas, tautas mūzikas, kā arī oriģinālkompozīciju bagātība cauri vēsturei līdz pat mūsdienām. Dziesmu autoru Martas Kreituses un Pētera Draguna skaņdarbos izmantota gan Latvijas dižo dzejnieku Raiņa, Aspazijas, Aleksandra Čaka, Ojāra Vācieša dzeja, gan arī mūsdienu dzejnieka Pētera Draguna dzejoļi.

Postfolka grupa “Zāle” dibināta 2013. gada nogalē. Grupas “Zāle” mūzikai raksturīgs daudzslāņains skanējums, kam pamatā ir maiga, atmiņā paliekoša melodija, ausij tīkama vokāla harmonija, kas papildināta ar neierastu mūzikas instrumentu apvienojumu (harmonija, čells, oboja, ģitāras, santurs un perkusijas). Grupas sastāvs: Marta Kreituse, Pēteris Draguns, Sandra Kaņepe, Kira Maija Kirsanova, Harijs Kadiķis, Santa Valere, Aivars Smirnovs.

Jaukto kori “Norise” 1996. gadā dibināja Imants Vasmanis, kurš kori vadīja līdz 2007. gadam, kad par kora māksliniecisko vadītāju kļuva Alise Koknēviča-Upīte, kura kori vada arī šobrīd. Koris veiksmīgi piedalījies dažādos konkursos un festivālos Latvijā un ārpus tās, sniedzis koncertus Nīderlandē, Čehijā, Ungārijā, Horvātijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā, Polijā un Lietuvā. Koris koncertējis vairākās pilsētās Latvijā un sniedzis sadraudzības koncertus arī ar koriem no Rīgas, Ādažiem, Baldones un Strenčiem.

Ieeja koncertā bez maksas.
Bezmaksas ielūgumi saņemami kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centrā un “Biļešu paradīzes” kasēs, sākot no 5. novembra.