Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pazīstami amerikāņu kori koncertā sadziedāsies ar Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem

Redakcija
Redakcija

Daudzveidība, ekspresija, krāšņums raksturo koncertu EXSULTATE/ LĪKSMOJIET, kas ceturtdien, 25.maijā, plkst.18.00 notiks Rīgā Sv.Pētera baznīcā. Tajā uzstāsies viesi no ASV - Ziemeļarizonas Universitātes koris Gadsimtu dārgumu šķirsts (The Shrine of the Ages Choir) un kaimiņpilsētas Flagstāfas Meistarkoris (Master Chorale of Flagstaff). Mājiniekus koncertā pārstāvēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģentu nodaļas mācību koris.

Koncerta programma ir apjomīga un reizē daudzveidīga – skanēs gan Rietumeiropas garīgās kormūzikas skaistākie skaņdarbi, gan amerikāņu mūsdienu komponistu sacerējumi, gan spiričueli un tautasdziesmas tradicionālajās un arī mūsdienu apdarēs.

Koncerta tituldziesmu Exsultate /Līksmojiet sacerējis amerikāņu komponists un kordiriģents Braiens Galante, savukārt garīgās mūzikas plašo hronoloģisko loku ietvers nīderlandieša Jana Pīterszona Svēlinka renesanses izskaņas kormūzikas paraugs no vienas puses un jaunā norvēģu komponista Kima Andrē Arnesena pienesums no otras. Tiks pārstāvēts arī mūsu kaimiņu igauņu devums Veljo Tormisa personā – šodienīgs, bet ar dziļdziļām saknēm tautas pieredzē. Latviešu kormūzika skanēs komponista Ērika Ešenvalda darbos.

Abu amerikāņu koru priekšā stāsies diriģente ar starptautisku slavu Edīte Koplija (Edith A. Copley). JVLMA kori diriģēs Māris Sirmais, kurš koncerta dienā amerikāņu studentu korim vadīs arī meistarklasi ar Ērika Ešenvalda mūziku.

Ieeja koncertā bez maksas!