Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Blossoms iesildīs uzlecošā britu zvaigzne Deklans Makenna

Redakcija
Redakcija

22.februārī “Palladium” koncertzālē pirms britu grupas Blossoms uzstāsies strauji uzlecošā britu indīroka zvaigzne Deklans Makenna (Declan McKenna)Tik tikko, 11.janvārī, klajā nāca jaunieša jaunākais singls The Kids Don’t Wanna Come Home no viņa debijas albuma, kurš tiks izdots pavasarī. Par iespēju izdot Makennas albumu vairāk nekā 40(!) ierakstu kompāniju konkurencē uzvarēja Columbia Records. Deklana debijas albuma producents ir Džeimss Fords, kurš strādājis ar tādām zvaigznēm, kā Arctic Monkeys, Depeche Mode un Florence+The Machine. Savukārt menedžmentu nodrošina Q Prime – kompānija, kuras pārraudzībā ir arī tādi “smagsvari”, kā Metallica, Muse, Red Hot Chilli Peppers, Snow Patrol, The Black Keys, Three Days Grace u.c.Vienkārši brīnišķīgs pamats straujam karjeras kāpumam puisim, kuram tikko palika 18!

The Kids Don’t Wanna Come Home gulstas blakus kā vēl viens bruģakmens agrāk iznākušajiem sociāli spēcīgajiem singliem Brazil, Paracetamol, Bethlehem un Isombard.

Šajā dziesmā runa ir par jauna cilvēka bezspēcību mūsdienu pasaulē. Viņam nākas piedzīvot terorisma šoku un nedrošību par savu nākotni, un vienlaikus bezpalīdzīgi jānoraugās uz tiem, kam it kā pieder vara, bet kuri nezina, kā ar to rīkoties. Deklans arī cenšas apgāzt izplatīto mītu, ka mūsdienu jaunieši ir pārņemti tikai ar sevi un pielipuši pie viedierīču ekrāniem. “Es un mani draugi esam politiski aktīvi vairāk nekā jebkad agrāk, un mūs patiesi uztrauc tādas lietas, kā konflikti, ekonomika un klimata pārmaiņas,” kaismīgi skaidro Deklans, paužot nožēlu, ka līdz šim viņi bijuši pārāk jauni, lai drīkstētu balsot par kaut ko, kas tieši ietekmē viņu nākotni.

Pirmo atzinību britu dziesminieks Deklans Makenna piedzīvoja 2015.gadā ar pašizdotu singlu Brazil, kurā tobrīd tikai 16 gadu vecais jaunietis vērsa asu kritiku pret FIFA un korupciju futbolā kopumā. Komentējot jaunā censoņa savam vecuma neraksturīgi nobriedušo tekstualitāti, ietekmīgais ASV mūzikas industrijas žurnāls Billboard raksta, ka Makenna: “gatavojas ielaušanai Amerikā”.

Drīz vien seko uzvara Glastonberijas jauno talantu konkursā. Pēc šī panākuma NME nodevēja viņu par “vienu no viscerīgākajiem jaunajiem britu māksliniekiem”.

2015.gada nogalē Deklans izdod nākamo singlu Paracetamol, kurā iztirzā maldinošo pusaudžu transpersonu atspoguļojumu medijos, bet pagājušā gada augustā Isombard, kurā vēršas pret mēģinājiem attaisnot policijas brutalitāti.

Pagājušajā vasarā Deklans Makenna jau tiek aicināts uzstāties virknē atzītu pasākumu un festivālu, piemēram Great Escape, NME Awards, Live at Leeds, Field Day u.c.

Rudenī kļuva zināms, ka BBC iekļāvusi Deklanu savā ikgadējā 15 jauno un cerīgo talantu listē “Sound of”. Kopš šī saraksta sastādīšanas sākuma 2003.gadā, pasaules atpazīstamību ieguvuši 50 Cent, Lady Gaga, Adele, Mika, Elija Goldinga, Sems Smits, Years&Years, Skrillex, Florence+The Machine un daudzi citi tagad tik slaveni mākslinieki.

Vairāk info:

Declan McKenna | new track The Kids Don't Wanna...

Video:

The Kids Don’t Wanna Come Home



Brazil



Paracetamol



Isombard