Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Inta Teterovska Rīgas koru grupa un Starptautiskās koru dienas kamerorķestris koncertā VIOLETS

Redakcija
Redakcija

Inta Teterovska Rīgas koru grupa un Starptautiskās koru dienas kamerorķestris koncertā VIOLETS
Koris "Balsis"

Svētdien, 13. decembrī plkst. 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā aicinām uz Inta Teterovska koru grupas koncertu “Violets” koncertciklā “Tev mūžam dzīvot, Latvija!”.

Koncertprogrammā komponistu Uģa Prauliņa, Riharda Dubras, Marģera Zariņa, Valda Zilvera, Ērika Ešenvalda, Johannesa Brāmsa, Vītauta Miškiņa u.c. kormūzika.

Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes jauktais koris „Dziesmuvara”, Latvijas Universitātes kamerkoris „DeCoro”, Latvijas Banku augstskolas jauktais koris „Monēta”, Jauniešu koris “Balsis”, Latvijas Mākslas akadēmijas jauktais koris „Senais kalns”, kamerkoris „Fortius”, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas jauktais koris, jauktais koris „Vivat”, kā arī pianiste Ilze Dzērve un Starptautiskās koru dienas kamerorķestris.

Mūzika šajā koncertā vedinās klausītājus uz mieru un pārdomām, tomēr visu muzikālo priekšnesumu caurstrāvos arī gaišs prieks, jo Adventes vainagā tiks iedegta jau trešā svece, kas tiek dēvēta par ganiņu sveci, simbolizējot tieši prieku. Par koncerta nosaukumu ir izvēlēts viens vārds „Violets”, kas liecina gan par gavēņa laiku, gan Ķēniņa ierašanos uz Zemes. Violetā krāsa šajā laikā dominē arī priesteru un mācītāju amata tērpos, altārsegās. Violetā Adventes krāsa ir kā sagatavošanās Baltajam Ziemassvētku brīnumam.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē.