Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Dita Lūriņa un Ingus Pētersons gatavojas Ziemassvētku koncertiem Ķīpsalā

Redakcija
Redakcija

Jau pēc divām nedēļām – 25. un 26. decembrī Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā tiksies kādreizējie skatuves partneri – Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa un klasiskās un latviešu populārās mūzikas leģenda Ingus Pētersons, lai kopīgi izdzīvotu Ziemassvētku sapņus un stāstus.

Kad beidzot zemi klāj balta, pūkaina sniega sega, ikdienas steigu un rūpes nevilšus gribas nolikt malā un ļauties Ziemassvētku gaidīšanas laika sajūtām. Vieniem tas ir apcerīgs miers un klusums, citiem – kopā būšanas prieks ar saviem mīļajiem, gatavojot pašceptas piparkūkas vai oriģinālus svētku rotājumus, Ditai Lūriņai un Ingum Pētersonam šogad tā būs mūzika, kas sniedz mierinājumu un gaišu prieku.

„Ziemassvētku laika mūzika ir īpašas, gaišas enerģijas piepildīta, tā dod spēku dziedāt un klausītājiem dāvā mieru, mīlestību un prieku. Ļoti priecājos, ka šogad Ziemassvētku koncertā uzstāšos kopā ar Ditu Lūriņu, ar kuru kopīgi esam dziedājuši leģendārajā mūziklā „Les Misérables”, par ko man ir vislabākās atmiņas. Dita ir tik izcila – gan kā aktrise, gan kā dziedātāja,” stāsta Ingus Pētersons, kurš, gatavojoties svētku koncertiem, jau dzīvo Ziemassvētku noskaņās.

„Bērnībā burtiski pielipu televizoru ekrānam, kad tolaik spožākais operas pāris Ingus Pētersons un Inese Galante dziedāja Adīnas un Nemorīno duetu no G. Donicetti operas „Mīlas dzēriens”. Iespējams, tieši pateicoties viņiem, iemīļoju mūziku,” atceras Dita Lūriņa. „Esmu pagodināta un ielīksmota atkal dziedāt kopā ar Ingu – tikai šoreiz vienā no visskaistākajiem mīlas duetiem Tonight no L. Bernsteina mūzikla "Vestsaidas stāsts". Brīnišķīgā Bernsteina mūzika, kas izstaro cerību un mīlestību, tik labi iederas līdzās Ziemassvētku dziesmām,” saka aktrise, domās kavējoties jau Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā, kurus viņa vadīs kopā ar Daumantu Kalniņu.

Kā zināms, Ziemassvētkos, 25. un 26. decembrī, Ķīpsalas hallē notiks Rīgas Ziemassvētku koncerti, kur ģimenes un draugi ir aicināti izbaudīt gaišu un sirsnīgu Ziemassvētku mūzikas programmu Ditas Lūriņas, Kristīnes Gailītes, Ingus Pētersona, Daumanta Kalniņa un Ievas Sutugovas izpildījumā. Koncertā piedalīsies arī Rīgas Doma zēnu koris un diriģents Mārtiņš Klišāns, orķestris MOTO (Mazais operas un teātra orķestris), Profesionālais pūtēju orķestris „RĪGA” un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncertā skanēs visskaistākie klasiskās mūzikas skaņdarbi un mūsdienīga Ziemassvētku laika mūzika un fragmenti no pasaulē populāriem mūzikliem.
Vairāk: Rīgas Ziemassvētku koncerts

Koncertu sākums: 25. un 26. decembrī plkst. 15.00 Ķīpsalas hallē. Ieeja Ķīpsalas hallē vienu stundu pirms koncerta.

Biļetes: “Biļešu paradīzes” (www.bilesuparadize.lv) kasēs. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – Ls 5–15 / EUR 7,11 – 21,34! Pērkot „Ģimenes biļeti” (4 līdz 8 personām) – 10 % atlaide. Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv
Koncertu rīko “BT 1 Music” ar Rīgas domes atbalstu.