Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Eiropas deju mūzikas fenomens – Disco 80’s 8.novembrī Rīgā!

Redakcija
Redakcija

Vairāk kā jebkuru piedzīvoto vēstures desmitgadi, 80. gadi ir tie, kurus ikviens deju mūzikas fans vēlas atcerēties visvairāk - spožas gaismas, disko lampas, krāšņi tērpi un kuplas frizūras, izgaismota deju grīda un stundām ilgas dejas ritmiskās pop mūzikas pavadībā. Lai kaut uz mirkli atgrieztos pagātnē un no jauna izbaudītu sajūtas, kas pārņēma tālajos 80-ajos, joprojām visur pasaulē, bet īpaši Eiropā tiek organizētas neaizmirstamas diskotēkas ar spožāko disko mūzikas zvaigžņu piedalīšanos. Pavisam drīz šajās sajūtās būs iespējams atgriezties arī Rīgā, jo jau 8.novembrī “Arēnā Rīga” norisināsies lielākā 80-o gadu diskotēka - Disco 80’s.

Neskatoties uz krāšņās desmitgades aiziešanu, disko nakts tradīcija joprojām tiek aktīvi saglabāta Eiropas lielākajās pilsētās, taču visaktīvāk disko piemin Itālijā, kura ir viena no disko mūzikas žanra (Italo-disco) izcelsmes valstīm. No šīs dienvidu valsts nāk tādas zvaigznes kā Spagna, Kano, Sabrina un daudzi citi mūziķi, kuru mūziku joprojām atskaņo gan Itālijas, Eiropas disko klubos.

Italo Disco ir daļa no grandiozās Eiropas disko kultūras, kas pasualē pazīstama ar nosaukumu Euro Disco. Tas ir elektroniskās mūzikas žanrs, kas radies Eiropā 70-to gadu beigās, disko kultūrai pakāpeniski attīstoties un iekļaujot mūzikā new wave, popa un roka elementus. Kā galvenās Euro Disco žanra lielvalstis ir Vācija, Spānija, Nīderlande un Polija. Slavenākie Euro disco pārstāvji 70-tajos gados bija leģendārā grupa Boney M, zviedru grupa ABBA, franču grupa Ottawan, bet 80-tajos gados Eiropas populārākās disco grupas bija Modern Talking un Bad Boys Blue.

Jau kopš 2000. gada sākuma diskotēkas ar 80-o gadu stilā ir pārņēmušas mazākus un lielākus Eiropas klubus un halles. Kopš 2002.gada Maskavā un Sanktpēterburgā organizētās grandiozās diskotēkas “Disco 80’s“ ar neskaitāmu pasaules disko zvaigžņu piedalīšanos ik gadu pulcē vairāk nekā 10 000 pasākuma dalībnieku. Tāpat plaši apmeklētas diskotēkas norisinās gan Stokholmā un Budapeštā, gan citviet Eiropā.

Latvijā dažāda veida 80-o gadu diskotēkas norisinās jau kopš 2001.gada un arī šogad, “Arēnā Rīga” pulcēsies kvēlākie 80-o gadu mūzikas fani un visi tie, kas vēlas kaut uz dažām stundām sajust spožo 80-o gadu sajūtu. 8. novembrī “Disco 80’s” diskotēkas ietvaros uz skatuves kāps visiem labi pazīstamas Euro Disco leģendas – “Bad Boys Blue”, “Joy” un “C.C. Catch”, izpildot visiem labi pazīstamus un neaizmirstamus hītus. 80-o gadu diskotēka Arēnā Rīga ļaus atgriezties atmiņās par krāsaino laiku un dziesmām, kurām joprojām var dziedāt līdzi.

Biļetes gada diskomūzikas pasākumam - Disco 80’s ir pieejamas bilesuserviss.lv un “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās visā Latvijā. Pirmās 500 biļetes pieejamas par īpaši draudzīgu cenu 19 EUR.

Sīkāka informācija par pasākumu ir pieejama: bilesuserviss.lv

Bad Boys Blue

Joy:

C.C. Catch: