Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


19. Starptautiskajā Baha kamermūzikas festivālā Rīgā un Kuldīgā skanēs pieci krāšņi koncerti

Redakcija
Redakcija

No 5.novembra līdz 1.decembrim norisināsies 19.Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kura laikā klausītājiem Rīgā un Kuldīgā tiks piedāvāti pieci krāšņi koncerti ar izcilu mākslinieku piedalīšanos. “Priecājos, ka atkal tuvojas nemirstīgā Johana Sebastiāna Baha svētki! Vācu komponists, kura daiļrade pieder visai cilvēcei, dod garīgu spēku katram klausītājam. Viņa mūzika nepazīst šķēršļus starp valstīm un tautām, tā prot tuvināt gan klausītājus, gan izpildītājus. Jau deviņpadsmito reizi Baha Mūzikas Fonds aicina uz festivāla koncertiem un meistarklasēm visus tos, kas vēlas dot savai dvēselei nemirstības pieskārienu,” saka Aina Kalnciema, festivāla prezidente.

5. novembrī plkst.19 Mazajā ģildē festivāla atklāšanas koncertā muzicēs Beļģijas baroka orķestris “Les Muffatti”, kas dibināts 1996.gadā un nosaukts par godu 17.gadsimta komponistam Georgam Mufatam. Orķestris ir regulārs viesis Eiropas festivālos un prestižās koncertzālēs, saņemot cildinošas kritikas. Ierakstījis vairāk nekā 7 CD, saņemot dažādas balvas, tai skaitā prestižo “Telemann Label” 2017.gadā. Par ierakstu kopā ar “Vox Luminis” saņemis balvas “Classical Octave”, “Cecilla prize” un 2016.gadā šis ieraksts kļuva par “Klara” gada ierakstu. Līdzīgi seno glezniecības vecmeistaru darbnīcām, “Les Muffatti” ir pētniecības laboratorija, kura galveno uzmanību pievērš sinerģijām. Koncerta programmā skanēs izcilā vācu komponista Johana Sebastiana Baha un viņa laikabiedra Johana Kristofa Graupnera opusi.

10. novembrī plkst.19 Mazajā Ģildē muzicēs izcilais latviešu pianists Reinis Zariņš, klausītājiem piedāvājot Johana Sebastiana Baha skaņdarbus. Anglijā rezidējošais latviešu koncertpianists Reinis Zariņš ir viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis, konceptuālu starpmākslu projektu autors un trīskārtējs “Lielās Mūzikas balvas” laureāts.

23 .novembrī plkst.17 Kuldīgas Mākslas namā koncertā “Baroka pēcpusdiena” klavesīniste Aina Kalnciema kopā ar domubiedru Aināru Paukšēnu (viola da gamba) un diviem ārzemju mūziķiem – Jaunzēlandē dzīvojošo Volfgangu Krēmeru (Wolfgang Kraemer, blokflauta) un Austrijā dzīvojošo Agnešku Kulovsku (Agnieszka Kulowska, baroka vijole) – satiksies 17./18.gadsimta baroka estētikas mūzikā.
Biļetes būs iespēja iegādāties pirms koncerta.

29. novembrī plkst.19 Mākslas muzeja “Rīgas Biržas” Portretu zālē koncertā “Itāļu baroka sonātes” blokflautists Stefano Baljano (Stefano Bagliano) duetā ar klavesīnistu Masimiliano Farači (Massimiliano Faraci) atskaņos 17./18. gadsimta itāļu komponistu Andrē Falkonjeri, Antonio Vivaldi, Benedeto Marčello u. c. sonātes.
Stefano Baljano ir starptautiski atzīts blokflautists un diriģents, kurš vada orķestri “Collegium Pro Musica”. Flautists Itālijā izvērsis ne tikai ievērojamu koncertdarbību, bet ir arī vairāku festivālu mākslinieciskais vadītājs un konsultants. Tāpat S. Baljano ir mācībspēks – profesors vairākās konservatorijās, iecienīts viesprofesors, vadot meistarklases un kursus.
Klavesīnists Masimiliano Farači ir dibinājis ansambli “Collegio Musicale San Giuliano dei Ffiamminghi”, ar kuru kopā aizrautīgi pēta un atskaņo 17./18. gadsimta mūziku. M. Farači ir arī Itālijas mūzikas izglītības aktīvists un profesors.

1.decembrī plkst.19 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā muzicēs klavieru duets “AnNo” (Antra un Normunds Vīksnes). Programmā: Reinharda Fēbela, Feručo Busoni (Ferrucio Bussoni) un Andra Vecumnieka skaņdarbi.
Klavieru duets “AnNo” ir viena no noturīgākajām Latvijas kamermūziķu vienībām, viņi regulāri koncertējuši gan Latvijā, gan ASV, Kanādā, Anglijā, Francijā, Polijā, Krievijā, Armēnijā, Lietuvā, Somijā, Spānijā, Zviedrijā. Antra un Normunds Vīksnes ir vairāku starptautisku konkursu laureāti, savukārt par latviešu komponistu jaunrades veicināšanu un aktīvu koncertdarbību Latvijā un ārzemēs Antrai un Normundam Vīksnēm piešķirts augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā – “Lielā mūzikas balva”.

Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls un tā mākslinieciskā vadītāja, klavesīniste Aina Kalnciema uz Latviju aicina pasaules labākos senās mūzikas interpretus jau 19 gadus. Festivāls apzināti vērsts uz intīmo, dvēselisko, personīgo un intraverto, apliecinot projekta veidotāju vēlmi atklāt Johana Sebastiana Baha un viņa priekšgājēju, laikabiedru un estētikas sekotāju daiļradi kamermuzicēšanā.

Festivāla programma pieejama mājaslapā music.lv kā arī sociālajā tīklā Facebook: https://www.facebook.com/bachfestiv...

Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā