Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Foto: "Imantdienām 40!" – spilgtākie fotomirkļi. Piever acis un atkal kā toreiz…

Cēsis – vieta ārpus laika un vietas. Un, kur ir saule, vasaras siltums un dziesma, tur ikviens ilgots stāsts tiek pārvērsts īstā sajūtu gleznā – gleznā, kurā iekāpjot, vari izkrāsot savus sapņus un ilgas. Viens no stāstiem izkrāsoja sevi 9. jūlija vakarā, kad Cēsu pils parka estrādi pieskandēja leģendārie Imanta Kalniņa mūzikas svētki.

Imantdienām – 40. gadskārta, savukārt pašam izcilajam komponistam Imantam Kalniņam tiek svinēta 75. dzimšanas diena. Dubulti svētki, dubults prieks – un atbilstoši tam – krāšņi pārsteigumi ikvienam Imantdienu apmeklētājam. Trīsdaļīgā muzikālā ceļojumā Imantdienu noslēguma koncertā aizveda grupa “Turaidas Roze” ar solistiem Olgu Rajecku un Uģi Rozi, muzikālā apvienība “Raxtu Raxti”, kuri izpildīja vairākus pirmatskaņojumus, kā arī grupa “Autobuss debesīs”. Koncerta noslēgumā Cēsu pils parka āres piepildīja īpaši pulsējoša enerģija un nostalģija, jo uz skatuves kāpa īpašie viesi – Renārs Kaupers un Agnese –, izpildot jau par leģendārām kļuvušās dziesmas “Aplis”, “Elpo”, “Visilgāk”, “Tā” un citas. Kulminācija koncertam bija tradicionālā sadziedāšanās, kad vairākkārt visiem kopā tika izdziedātas “Lilioma dziesma” un “Dziesma, ar ko tu sāksies”.

Imantdienām noteikti piemīt īpašs magnētisms un burvība – tā, protams, ir Imanta Kalniņa mūzika, kas spēj vienot un liek ietrīsēties dvēselei; tās, protams, ir pašas naksnīgās Cēsis, kad lukturu gaismā, dodoties pastaigā pa pilsētas bruģētajām ieliņām, izgaismotajiem parkiem un laukumiem, spēj uzplaukt mīlestība – ne vien cilvēkmīlestība, bet mīlestība pret dzīvi – spēja just, spēja būt šeit un tagad – tur, kur jūtam sevi, cilvēku sev blakus un sapni par nākotni –, bet galvenokārt – Imantdienas ir stāsts “par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet”.

Radošā komanda:
teksts – Ginta Augule (KultūrasVēstis.lv redakcija);
foto – Agnese Tauriņa (KultūrasVēstis.lv redakcija).