Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Rīgas Sv. Pētera baznīcā skanēs franču baroka komponista Andrē Kamprā Rekviēms

Redakcija
Redakcija

14. jūnijā plkst. 20.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā ikviens interesents tiek aicināts uz īpašu Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltītu koncertu, kurā baroka orķestris Collegium Musicum Riga un baroka koris Collegium Choro Musici Riga diriģenta Māra Kupča vadībā atskaņos franču baroka komponista Andrē Kamprā Rekviēmu - "Messe de Requiem".

Andrē Kamprā (André Campra, 1660 - 1744) Rekviēms (Messe de Requiem) kā Saules karaļa jeb Francijas karaļa Luija XIV laika franču baroka mūzikas šedevrs izmainīja šī žanra stilu un tādējādi tas licis pamatu tā turpmākajai attīstībai visā Eiropā. Bez šī skaņdarba iespējams nebūtu nedz Mocarta, nedz Berlioza, kā arī citu 18. un 19. gadsimta autoru rekviēmu un vokāli instrumentālo lieldarbu jeb vismaz to skanējums un rakstības stils būtu pavisam citādāks.

Visiem senās mūzikas mīļotājiem un ikvienam interesentam 14. jūnijā tiks dāvāta iespēja dzirdēt Kamprā "Rekviēma" rekonstruēto versiju, jo diemžēl partitūra bijusi dažviet mehāniski bojāta. Pamatojoties uz diriģenta un senās mūzikas pētnieka Māra Kupča plašajām zināšanām, darbu un izpratni par franču 17. un 18. gs. mūziku, koncertā Rīgas Sv. Pētera baznīcā baroka orķestra Collegium Musicum Riga un baroka kora Collegium Choro Musici Riga atskaņojumā izskanēs pilna "Rekviēma" rekonstruētā versija. Koncerta atskaņojumā ar lasījumiem piedalīsies arī Valmieras drāmas teātra aktieris Ivo Martinsons.

Ieeja koncertā bez maksas