Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Valentīndienas koncerti Mūzikas namā “Daile”

Redakcija
Redakcija

Valentīndienas koncerti Mūzikas namā “Daile”
Foto: Aiga Redmane


Vietu ar īpašu atmosfēru šī gada Valentīndienas koncertiem izraudzījies Orķestris “Rīga”, aicinot klausītājus uz diviem romantiskas mūzikas vakariem 14. un 15. februārī Mūzikas namā Daile. Orķestra “Rīga” bigbendam diriģenta Raita Ašmaņa vadībā uz skatuves pievienosies harizmātiskā soliste Elza Rozentāle. Koncertos skanēs mīlestības dziesmas latīņamerikāņu mūzikas ritmos, tāpēc koncertam dots nosaukums – LATINO LOVE SONGS.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma, diriģents Raitis Ašmanis iestudēs Valentīndienas koncerta programmu ar Orķestra “Rīga” bigbendu. Koncertā skanēs dziesmas par mīlestību, kas radītas gan Dienvidamerikā, gan citos kontinentos dažādos laikos, bet tās visas vieno siltie un temperamentīgie latino ritmi. Elzas Rozentāles balsī tiks izdziedātas Eimijas Vainhausas dziesma “Rehab”, Antonio Karlosa Žobima “Meitene no Ipanemas” un “How Insensitive”. Interesantā versijā izskanēs amerikāņu popzvaigznes un vēlāk politiķa, dziedātājas Šēras vīra Sonija Bono dziesma “Bang, Bang”. Savukārt, meksikānietes Konsuelas Velaskezas skumji kaislīgā “Besame Mucho”, kas radīta Otrā Pasaules kara laikā, kā mīlestības himna tiek izpildīta vēl šodien, un skanēs arī koncertā. Neizpaliks arī Orķestra “Rīga” bigbenda spēlētie instrumentālie opusi, kā Čika Korea un Arturo Sandovala mūzika.

Elza Rozentāle ir viena no Latvijas spilgtākajām jaunajām dziedātājām. Māksliniece ar unikālu un Latvijas muzikālajai videi neraksturīgi spēcīgu vokālu, kurā samtainais tembrs mijas ar etno dziedājuma pamatīgumu un jaudu. Plašāku popularitāti Elza Rozentāle ieguva, piedaloties televīzijas šovā “Izklausies redzēts” (2015), kur spilgti parādīja savas spējas mainīt balsi, pielāgojot to dažādiem mūzikas žanriem. Viņa ir soliste etnomūzikas grupā “Bur mani” un izveidojusi elektrosvinga projektu “Electric Elza”. Pasaules mūzikas festivāla ietvaros piedalījusies projektā “Trīs harmonijas noslēpumi” kopā ar Valtu Pūci, Intaru Busuli, gruzīnu fusionjazz grupu “The Shin” un moldāvu etnodžeza grupu “Trigon”, koncertējot Rīgā, Tbilisi un Kišiņevā. Daudzus gadus ir koncertuzvedumu “Cabaret” soliste, kas norisinās koncertzālē “Palladium”.

Koncerta vadītāja pienākumi uzticēti vienmēr optimistiskajam un atraktīvajam mūziķim Mikum Abaroniņam, kurš izcili pārvalda gan populāro, gan akadēmisko, gan garīgo mūziku, un, iespējams, pievienosies Elzai Rozentālei skaista mīlas dueta atskaņojumā.

Biļetes uz Valentīndienas koncertiem LATINO LOVE SONGS iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un Bilesuparadize.lv