Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aicina tiešsaistē baudīt koncertu «Gregoriskie dziedājumi un improvizācijas / RORATE CELI»

Redakcija
Redakcija

Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla dibinātāja un direktore Aina Kalnciema aicina 15.decembrī plkst.19 tiešsaistē no Rīgas Doma baudīt koncertu «Gregoriskie dziedājumi un improvizācijas / RORATE CELI». Koncertā piedalīsies vokālā grupa Schola Cantorum Riga (vad. Guntars Prānis), sitaminstrumentālisti Rihards Zaļupe (marimba) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti), kā arī Guntars Prānis (rata lira).

Koncertu bez maksas varēs baudīt Starptautiskā Baha festivāla «Facebook» lapā:
https://www.facebook.com/bachfestiv...

Šajā Adventa koncertā satiksies un sintezēsies divu dažādu laikmeti un mūzikas stili. No vienas puses – skaistie gregoriskie dziedājumi un citi viduslaiku repertuāri, ieskaitot agrīno daudzbalsību un spāņu sakrālās dziesmas. No otras puses – impresijas sitaminstrumentiem (marimba, bungas, zvani, perkusijas), kas ir kā tilts starp stiliem un laikmetiem. Šis dialogs koncertā veidos unikālu, gaismas pilnu meditācijas atmosfēru.

Vokālā grupa «Schola Cantorim Riga» jau iekarojusi starptautisku atzinību ar stilistiski un muzikāli izkoptajiem viduslaiku dziedājumiem. Ansambļa dibinātājs un vadītājs Guntars Prānis ir pieredzes bagāts atskaņotājmākslinieks, diriģents, starptautiski atzīts muzikologs un mūzikas pētnieks, studējis izcilu zinātnieku vadībā Austrijā, Šveicē, Vācijā, starptautiskajā apritē pieprasīts lektors un meistarklašu vadītājs.

Rihards Zaļupe ir viens no Latvijas spožākajiem sitaminstrumentālistiem kurš pēdējos gados sevi parādījis arī kā izcilu kino un simfoniskās mūzikas komponistu. Pēc studijām LMA pie Edgara Saksona un Jura Karlsona, mācījies marimbas spēli un kompozīciju pie slavenās Keiko Abes u.c. Rihards daudz muzicē kameransambļos, kā arī kopā ar dažādiem orķestriem; kā komponists saņēmis neskaitāmas balvas dažādās nominācijās.

LNOB sitaminstrumentu grupas mūziķis Ivars Kalniņš līdztekus darbam orķestrī aktīvi muzicē un sadarbojas ar daudzām mūzikas grupām un komponistiem (Uldis Marhilevičs, Valts Pūce u.c.) gan kā bundzinieks, gan kā perkusionists. Ivars var pielāgot savu spēli jebkuram mūzikas stilam, tāpēc viņš šobrīd arī ir viens no vadošajiem perkusionistiem Latvijā.

Informācija par festivālu pieejama festivāla mājaslapā The International Bach Chamber Music Festival... un sociālajā tīklā «Facebook».

Koncerta rīkotāja saka lielu paldies Rīgas Domei, Rīgas Domam un Kasparam Upītim!