Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jaunajiem klausītājiem – koncerts “Rīgas skaņas un noskaņas”

Redakcija
Redakcija

Trešdien, 16. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace jaunos klausītājus uz sarunu par mūziku “Rīgas skaņas un noskaņas” aicina Orķestris “Rīga”, aizsākot šī mācību gada abonementu “Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!”. Koncertā piedalīsies soliste Beāte Zviedre, Orķestris “Rīga” un diriģents Valdis Butāns, sarunu par mūziku vadīs Daumants Kalniņš.

Cikla “Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!” ietvaros notiks četras sarunas par mūziku. Tās ieteicamas pirmo četru klašu skolēniem un bērniem līdz 10 gadu vecumam.

Pirmajā koncertā Orķestris “Rīga” – kolektīvs, kas nosaukts Rīgas pilsētas vārdā, aicinās skolēnus ieklausīties Rīgas skaņās, senākos un ne tik senos stāstos par mūziku Rīgā, kas dažādos laikmetos ir skanējusi pilsētas laukumos, baznīcās, koncertzālēs un kinoteātros. Dziesmas un instrumentālās kompozīcijas, kas iekļautas programmā, veido plašu un žanriski dažādu skaņdarbu klāstu – sākot ar labi zināmām latviešu tautas dziesmu apdarēm, apskatot akadēmiskās mūzikas dižgaru darbus, kam bijusi saistība ar Rīgas pilsētu, un līdz pat mūsdienu mūzikai. Komponistiem vienmēr bijuši interesanti dažādi Rīgas vēstures mirkļi – starp skaņdarbiem jāmin Zigmara Liepiņa 2000. gadā sacerētais, roka mūzikas intonācijām piesātinātais dziesmu cikls “Teika”, kas vēsta stāstus par Daugavu un kura daļa – dziesma “Ne pa jokam” tiks atskaņota koncertā, kā arī Raimonda Paula nu jau leģendārā mūzika kinofilmai “Vella kalpi”. Bet ne mazums mūzikas stāsta par Rīgu, ko katrs rīdzinieks labi zin ikdienas gaitās, un arī tā skanēs koncertā 16. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace. Koncerts “Rīgas skaņas un noskaņas” pulcēs klausītājus divreiz – plkst. 11.00 un plkst. 13.00.

Otrā saruna par mūziku ciklā “Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!” notiks 4. decembrī, kad tēma būs “Mūzika gardēžiem”. Savukārt 2020. gada 22. janvārī ieklausīsimies orķestra instrumentos, kas gatavoti no koka, sarunā “Muzikālie koki”. Sezonas noslēdzošo sarunu par transportlīdzekļiem varētu ierindot pie “tehniskas dabas jautājumiem”, ja vien… talkā atkal nenāktu mūzika. 26. februārī ar koncertu “Pa ceļam ar mūziku” noslēgsim šīs sezonas koncertu ceļojumu.

Koncertcikla “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” abonementus iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un Bilesuparadize.lv, uz vienu koncertu “Rīgas skaņas un noskaņas” no 14. oktobra būs iespējams iegādāties ieejas biļetes par 5 eiro “Biļešu paradīzes” kasēs.