Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3

epadomi/Tava virtuve/Arhīvs/Reklāma/#PALIECMĀJĀS

Mazajā ģildē notiks baroka orķestra Collegium Musicum Riga koncerts "Folies et furies"

Redakcija
Redakcija

Šo svētdien, 12. augustā plkst. 17.00 Mazajā ģildē ikviens interesents tiek aicināts uz krāšņu baroka mūzikas koncertu "Folies et furies", kura atskaņojumā piedalīsies soprāns Hetere Ņjūhausa (Heather Newhouse) no Francijas un baroka orķestris Collegium Musicum Riga franču diriģenta Franka-Emanuela Komtes (Franck-Emmanuel Comte) vadībā. Koncerts notiks "Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla 2018" ietvaros, kura mākslinieciskais vadītājs ir Latvijas azartiskākais senās mūzikas pētnieks, diriģents Māris Kupčs.

Jau vairāku gadu garumā izveidojusies sadarbība starp "Rīgas Senās Mūzikas centra" kolektīviem (baroka orķestri Collegium Musicum Riga un baroka kori Collegium Choro Musici Riga), tā vadītāju Māri Kupču un Francijas koncertorganizāciju Le Concert de l'Hostel Dieu arī šogad rezultēsies ar vērienīgu baroka mūzikas koncertu. 12. augustā plkst. 17.00 Mazajā ģildē senās mūzikas klausītāji tiek aicināti izbaudīt īpaši "Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivālam 2018" veidotu koncertprogrammu "Folies et Furies", kuras idejas autors ir viens no aktīvākajiem Francijas senās mūzikas interpretiem, diriģents Franks-Emanuels Komte.

Kā pats Komte stāsta, "12. augusta koncerta vēstījums ir parādīt kopīgās saites starp franču stilu un Georga Frīdriha Hendeļa mūziku. Kā zināms, Hendelis ir lielā mērā iespaidojies no franču stila instrumentālās mūzikas stila, piemēram, franču uvertīrām "l’ouverture à la française" vai svītām “la suite à la française“, bet tāpat Hendelis dažās no savām operām izmantoja libretus, ko bija sarakstījuši Houdar de La Motte, Philippe Quinault. Šo pašu libretistu darbus savās operas izmantoja arī Žans Filips Ramo un Žans Batists Lulli. Vētras, negaiss un baroka ārijas ir kā metafora prātu zaudējušam cilvēkam. Un viena no visnozīmīgākajām trakuma izpausmēm cilvēkam ir mīlestība… "

IEEJA KONCERTĀ BEZ MAKSAS (vietu skaits ierobežots)

Pateicamies atbalstītājiem - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Latvijas Republikas Kultūras ministrijai, Creative Europe, EEEmerging (Emerging European Ensembles), Rīgas Vēsturiskā Teātra un mūzikas biedrībai, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai, Mazajai ģildei.