Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Fotoizstāde “Meklējam krūtis” apskatāma tirdzniecības centrā “Galerija Centrs”

Redakcija
Redakcija

Pazudušas, sadrupušas, lolotas un izstādītas goda vietā, garāžās, guļamistabās un viesistabās, tie ir tikai daži no stāstiem, kas atklājas festivāla “LABA DABA” desmit gadu laikā radītajiem ģipša krūšu atlējumiem veltītajā fotoizstādē “Meklējam krūtis”, kas no 10. jūlija līdz 21. jūlijam apskatāma tirdzniecības centrā “Galerija Centrs”.

Sievietes krūtis ir maiguma, mīlestības, kā arī mātes un dabas simbols. Krūtis nenoliedzami ir viena no sievišķīgākajām daiļā dzimuma ķermeņa daļām. Godinot šo dzīvības simbolu un iemūžinot krūšu daili, starptautiskā mūzikas festivāla “LABA DABA” ietvaros jau deviņus gadus pēc kārtas norisinās darbnīca – akcija ”Pie dabas krūts”, kuras idejas autors ir tēlnieks Edgars Kvjatkovskis. Ik gadu tā norit ciešā sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļas studentiem un SIA KNAUF. Festivāla ietvaros ģipsī atlieti jau vairāk nekā 700 krūšu tēli, krūšu formu piešķirot vairāk nekā 9 tonnām ģipša. Šajā izstādē apkopoti 17 vizuāli stāsti par ģipsī atlietajām krūtīm un to dzīvi pēc festivāla.

Tuvojoties festivāla 10. gadu jubilejai, radās ideja noskaidrot krūšu likteni un tika izsludināta akcija – fotokonkurss “Meklējam krūtis”, aicinot dalīties vizuālos stāstos par ģipša krūšu tēlu gaitām pēc festivāla. Konkursam tika pieteikti vairāki desmiti fotostāstu, no kuriem ir atlasīti aizraujošākie un atbilstošākie. Festivāla organizatori izsaka lielu pateicību visiem, kas pieteicās šajā akcijā.

Fotoizstādes atklāšana norisināsies š.g. 10. jūlijā plkst. 17.00 tirdzniecības centra “Galerija Centrs” pirmajā stāvā. Tajā tiks apbalvoti konkursa uzvarētāji, plates griezīs LR6 - LU Radio NABA mūzikas instruktori, kā arī uz vietas taps jauni ģipšu krūšu atlējumi. Izstāde tapusi sadarbībā ar Galeriju Centrs, Skaties.lv, KNAUF un Digitālās drukas centru.

Starptautiskais mūzikas festivāls “LABA DABA” šogad notiks jau desmito reizi, kā ierasts, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā „Ratnieki” Līgatnes pagastā no 3. līdz 5. augustam. www.labadaba.lv