Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Festivāla “Laima Rendez Vous Jūrmala 2017” otrais koncertvakars ar estrādes zvaigznēm un Baltijas māksliniekiem

Redakcija
Redakcija

Jau trešo reizi šogad notiks starptautiskais populārās mūzikas festivāls “Laima Rendez Vous Jūrmala”, kurā četrus vakarus apmeklētājus priecēs iemīļoti un leģendāri mūziķi. Festivāla otrā vakara, 21.jūlija koncertprogrammā būs ievērojamie Krievijas mūziķi Leonīds Agutins, Vladimirs Presņakovs, Natālija Podoļska, Ukrainas duets Потап и Настя, Igaunijas pārstāvis Ots Leplands, kā arī Latvijas mūziķi Intars Busulis, Jānis Stībelis un Samanta Tīna.

Viens no festivāla galvenajiem viesiem 21.jūlija koncertā būs krievu komponists un dziedātājs, nopelniem bagātais mākslinieks Leonīds Agutins, daudzkārtējs Zelta Gramofona un citu nozīmīgu balvu laureāts. Izdevis gan vairāk kā 15 ierakstu albumus, gan vairākus dzejas krājumus, kā arī piedalījies autobiogrāfiskās filmas veidošanā.

Piektdienas koncerta viesu vidū būs arī viens no skaistākajiem Krievijas šovbiznesa pāriem - Vladimirs Presņakovs un Natālija Podoļska. Krievijas estrādes dziedātājs, komponists, aktieris Vladimirs Presņakovs savu radošo darbību kā solists sācis jau 15 gadu vecumā, Laimas Vaikules varietē. Savā daiļradē sadarbojies ar zināmiem autoriem, kā Leonīds Agutins, Igors Nikolajevs, Viktors Rezņikovs un daudziem citiem. Presņakovs ne tikai aktīvi koncertē, bet arī filmējas kino un ieskaņo multfilmas.

Presņakova sieva, dziedātāja Natālija Podoļska savu slavu sasniegusi ar Zvaigžņu fabrikas, Eirovīzijas un daudzu citu konkursu palīdzību. Presņakova un Podoļskas dueti vairākkārtīgi nominēti un ieguvuši nozīmīgas balvas, kā Zelta Gramofons un Ru.Tv apbalvojums.

Потап и Настя ir 2006.gadā izveidots duets, kura sastāvā ir Aleksejs Potapenko un Anastasija Kamenska. Dziesmu mūzikas un tekstu autors, kā arī producents ir pats Potaps, kurš arī dibinājis šo apvienību. Duets ir viens no veiksmīgākajiem un pieprasītākajiem Ukrainas šovbiznesa projektiem, iekarojis vairāku miljonu klausītāju auditoriju visā pasaulē. Потап и Настя izpildījuši Soču Olimpisko spēļu himnu 2014.gadā, un saņēmuši neskaitāmus mūzikas apbalvojumus un nominācijas.

Jau ziņots, ka festivāla programmā iekļauti arī šarmantie Latvijas dziedātāji Intars Busulis un Jānis Stībelis, kuri klausītājus priecēs vairākus vakarus. Intars Busulis kāps uz skatuves 20., 21. un 23.jūlijā, savukārt, Jānis Stībelis – 21., 22. un 23.jūlija koncertos. Laimu Vaikuli ar dziedātājiem saista gan draudzība, gan ilgstoša radošā sadarbība.

Pati Vaikule dalās atmiņās par Busuli: “Tieši džezs ievilka šo jauno un ļoti spējīgo mūziķi vokālās mākslas pasaulē un sava stila meklējumos. Uzvaras konkursos un festivālos, skaļi atgādinājumi par sevi televīzijas šovos, Puškina loma mūziklā “Oņegins”… Par šo mākslinieku varu runāt bezgalīgi, bet labāk paklausīties, kā viņš dzied!”
Vaikules radošās simpātijas arī pret Stībeli ir acīmredzamas: “ Lielisks vokālists, profesionālis, bezgalīgi uzticīgs savai lietai. Jānis Stībelis uz skatuves – nevainojams stils, cildenums un vīrišķīgs šarms.”

Festivāla programmā iekļauts arī Ots Leplands (Ott Lepland) – viens no ievērojamākiem Igaunijas solistiem, talantīgs pianists un daudzu lielu radio hitu autors, dzimis 1987.gadā. Ieskaņojis četrus bērnu mūzikas albumus, jau astoņu gadu vecumā aktīvi darbojoties mūzikas pasaulē. 2010.gadā pēc uzvaras Igaunijas televīzijas mūzikas konkursā laidis klajā savu pirmo albumu. Tam sekoja pārliecinoši panākumi arī citos TV šovos un otrais studijas albums. Leplands plašāk atpazīstams kā Igaunijas pārstāvis Eirovīzijas dziesmu konkursā 2012.gadā Azerbaidžānā, ieņemot 6.vietu.

Samanta Tīna ir dziedātāja no Latvijas, uzvarējusi O!Kartes akadēmijas konkursā, kā rezultātā ieguvusi iespēju studēt Londonas Tech Music School un ir Jaunā Viļņa 2016 laureāte, piedalījusies festivālā Slavjanskij bazar un konkursā Eirodziesma.

Par festivālu:
Starptautiskais festivāls “Laima Rendez Vous Jūrmala” aizsākās 2015.gadā, šogad festivāls notiks jau trešo reizi no 20. līdz 23.jūlijam un būs vēl grandiozāks un vērienīgāks kā iepriekš. Apmeklētājus visa festivāla garumā priecēs zvaigžņu parāde ar vairāk nekā 40 iemīļotiem solistiem un kolektīviem no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas un citām valstīm.

Biļetes uz festivālu jau pieejamas visās “Biļešu serviss” kasēs un LAIMA RENDEZ VOUS JŪRMALA - BIĻEŠU SERVISS :... VIP biļetes pieejamas, zvanot +371 28646464.