Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mūziķi pulcēsies “BILŽU Folkkoncertā”

Redakcija
Redakcija

Trešdien, 14. novembrī, mūzikas klubā “Kaļķu vārti” klausītāji tiek aicināti uz mūzikas un mākslas festivāla “BILDES Folkkoncertu”, kas vienmēr ir klausītāju un pašu mūziķu gaidīts notikums. Koncertu vadīs Egons Pičners.

“BILŽU Folkkoncertā” uzstāsies Etnoprieka grupa “Ogas”, Inta Pauļuka, Ēriks Loks, Jānis Jansons, Uldis un Matīss Ozoli, Arnis Miltiņš, Anta Eņģele, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Felikss Staņevičs, Egons Pičners, Valdis Atāls, Mikus Frišfelds, Silvestrs Sīlis, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Haralds Sīmanis.

Koncerta vadītājs Egons Pičners kopā ar ģitāristu Arnoldu Kārklu izpildīs savu pirmo un arī savu jaunāko sarakstīto dziesmu. “Uz folkkoncertu nenāk klausītāji – nāk dzirdētāji, jo viņiem ir svarīgi dzirdēt vēstījumu. Īstam dziesminiekam ir jāvēsta. Vēl esmu novērojis, ka uz folkkoncertiem cilvēki nāk tad, kad viņiem dzīvē iet grūtāk, tad viņi meklē pēc vārda patiesības. Patiess dziesminieks runā par skarbām lietām. Viņš saka to, ko domā, un nerunā caur puķēm,” savās pārdomās dalās Egons Pičners.

Savukārt Silvestrs Sīlis, kurš šī gada “BILŽU Folkkoncertā” uzstāsies kopā ar grupu, pirmo reizi “BILDĒS” uzstājās 1993. gadā. Silvestrs Sīlis stāta: “Par festivālu “BILDES” tā īsi nemaz nevar pastāstīt - vairāk nekā 30 gadi ir pagājuši un var romānu uzrakstīt par to, kas tur viss nav noticis! Pateicoties manai, diemžēl, nu jau nelaiķa māmiņai Sarmītei Sīlei, festivālam esmu pietuvināts jau kopš pašiem pirmsākumiem. Pirmā uzstāšanās pieredze “BILDĒS” man bija jau 80. gados Anglikāņu baznīcā kopā ar folka grupu “Bītnieki”. Tolaik vēl nebijām programmā iekļauti, bet padziedājām un dančus paspēlējām citiem "BILŽU" dalībniekiem.”

Silvestrs turpina: “Folkmūzikas skatuve pastāv nemainīgi. Tie mūziķi, kuri sāka pirms šiem 30 gadiem, joprojām uzstājas, bet mani visvairāk priecē tas, ka viņu pulkam klāt nākuši jauni mūziķi. Es redzu 20 – 25 gadus vecus cilvēkus, spēlējot ģitāras un pat koklītes, tas mani ļoti iepriecina! Tas nozīmē, ka par spīti kopējām globālajām tendencēm, folkmūzikā joprojām saglabā savu spēku. “BILDES” ar to ir unikālas, ka festivāls dod šo iespēju ar sevi iepazīstināt klausītājus ne vien folkmūziķiem, bet arī citu mūzikas stilu pārstāvjiem. Tik ļoti daudz brīnišķīgu mūziķu, grupu un projektu ir sākuši savu darbību “BILDĒS” un tad tālāk aizgājuši!”
Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā: https://bilesuparadize.lv/events/ev...
Laikā no 4. novembra līdz 1. decembrim mūzikas un mākas festivāls “BILDES” klausītājiem piedāvā deviņus dažādas stilistikas koncertus, kas norisināsies “Koka Rīgā”, klubā “Kaļķu vārti”, mūzikas namā “Daile”, Spīķeru koncertzālē un Rīgas Kongresu namā.

Festivālu atbalsta: Rīgas dome, “Danske Bank”, t/c “Spice”, “Pata kokmateriāli”. Informatīvie atbalstītāji: “Radio SWH”, draugiem.lv, inbox.lv, “apriņķis.lv”, “Privātā Dzīve”, “Rīga TV24”, “Pilsēta 24”, “Chaula TV”, “1188”, “Mūzikaspasaule.lv”, “KultūrasVēstis.lv”, “Parmuziku.lv”.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: “Bilžu birojs”, tālr. nr. 29282866, e-pasts bildes@bildes.lv.