Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


"Labvēlīgais Tips" piesaka rudens koncerttūri

Redakcija
Redakcija

Par godu Tēvu dienai grupa "Labvēlīgais Tips" laidis klajā izteikti tematisku singlu "Fāters aiziet muterēs", kas jāuztver arī kā priekšvēstnesis oktobrī un novembrī sagaidāmajai grupas koncerttūrei. Startēs tā 5. oktobrī Latgalē, bet noslēgsies ar pirmo trīs novembra dienu priekiem galvaspilsētā. Atbildību par jaunā singla "Fāters aiziet muterēs" dziesmas tekstu un melodiju šoreiz pilnībā uzņēmušies grupas vokālista Andra Freidenfelda joprojām izturīgie pleci. Iemūžināta jaunā dziesma ar Lotara Lodziņa un Jāņa Kalves palīdzību “Labo ierakstu studijā” Rīgā. Savukārt dziesmas publiskā piedzimšana notika "Radio SWH" Līgo svētku speciālizlaidumā “Saulgriežņu ņuga 2019” grupas "Los Taburetos" interpretācijā. Kā zināms, grupa "Labvēlīgais Tips" un vokāli instrumentālais ansamblis "Los Taburetos" darbojas pēc savienoto trauku pricipa.

"Tā ir traģikomiska vodeviļa bez pūšamajiem instrumentiem," savu jauno garadarbu komentē pats tā autors A. Freidenfelds. "Ģermāniskie žargonvārdi padara vieglāku un ironiskāku skatījumu uz ģimenes institūcijas mūžseno problēmu, kuras rezultāts ir stress, vientulība, ledusskapis, liekais svars un nolemtība turpināt "sentēvu tradīcijas"."

Grupa "Labvēlīgais Tips" turpina arī savas koncerttradīcijas un šoruden pēc divu gadu pārtraukuma būs redzama un dzirdama visā Latvijā. Tūres "= I A =" koncerti notiks divos cēlienos, kā jau tas pienākas dzīves svinēšanai nobriedušu cilvēku pasākumos. Pirmā daļa iecerēta kā "sit-down" šovs jeb sēdizrāde un tajā "Labvēlīgais Tips" piedāvās vairāk vai mazāk zināmas pašu dziesmas neierastā un gluži jaunā skanējumā. Otrā daļa, kas sāksies pēc 20 minūtes ilgušiem bufetes priekiem, savukārt būs "hands-up" jeb "rokas augšā" ballīte tiem, kuri būs jau atgriezušies no tiem atvēlētās pauzes.

"Labvēlīgais Tips" koncertturnejā dosies savā tradīcijām bagātākajā sastāvā: Andris Freidenfelds (balss), Normunds Jakušonoks (balss, taustiņi), Ģirts Lūsis (balss, ģitāra), Kaspars Tīmanis (balss, trombons), Oskars Ozoliņš (trompete, balss), Artūrs Kutepovs (ģitāra), Pēteris Liepiņš (ģitāra), Haralds Stenclavs (taustiņi) un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti).

Tūres "= I A =" koncerti notiks:
5. oktobrī pulksten 19.00 Latgales vēstniecībā "GORS" Rēzeknē,
12. oktobrī pulksten 15.00 un 19.00 Jelgavas Kultūras namā,
13. oktobrī pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”,
18. oktobrī pulksten 19.00 Ventspils teātra namā “Jūras vārti”,
19. oktobrī pulksten 15.00 un 19.00 Vidzemes koncertzālē “Cēsis”,
26. oktobrī pulksten 19.00 Valmieras Kultūras centrā,
1., 2. un 3. novembrī pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī Rīgā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs.

Papildu informācija:
Grupas "Labvēlīgais tips" profils Facebook: https://www.facebook.com/Labveligai...