Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Foto: Koncerts “Bel Canto dzīres ar Inesi Galanti”

Redakcija
Redakcija
8. augustā ar emocijām bagātu koncertu „Bel Canto dzīres ar Inesi Galanti” sākusies XII starptautiskā festivāla SUMMERTIME – aicina Inese Galante muzikālā nedēļa. Pašmāju un ārvalstu mākslinieku izpildījumā festivālā būs baudāmi gan klasiskās mūzikas izcilāko komponistu skaņdarbi, gan citi muzikālie žanri – džezs, tango, fadu, bosanova, Āfrikas etniskie ritmi u.c.

Festivāla atklāšanas koncerts aizvadīts kā krāšņs muzikālais ceļojums pa Eiropu, kurā kopā ar Inesi Galanti devās operdziedātāji Egils Siliņš, Sergejs Jēgers, Raimonds Bramanis un pianists Andrejs Osokins. Mākslinieku izpildījumā izskanēja spožākās opermūzikas pērles, kas radītas Itālijā, Francijā un Vācijā, iezīmējot katras valsts unikālo kolorītu.

XII SUMMERTIME idejas autore Inese Galante atklāja: „Katrs festivāls ir kā brīnumains notikums, kuru daudzi no draugiem māksliniekiem, izbaudījuši Latvijā vienreiz, ar nepacietību vēlas atkārtot. Tāpēc šonedēļ būs ne tikai daudz jaunu satikšanos, bet arī ilgi gaidītas atkalredzēšanās ar mūziķiem, kuru vārdi Latvijas publikai daudz komentārus vairs neprasa.”

Foto: Ieva Čīka, LETA