Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Liepājas Simfoniskais orķestris pasniedz simpātiju balvu Klaipēdas Starptautiskā čellu festivāla dalībniekam Rustemam Hamiduļļinam

Redakcija
Redakcija

5. maijā Klaipēdā norisinājās Klaipēdas Starptautiskā čellu konkursa fināls, kurā savu simpātiju balvu – iespēju uzstāties kopā ar LSO 2018./2019. gada koncertsezonā – par spilgtu sniegumu čellistam Rustemam Hamiduļļinam (Rustem Khamidullin, Krievija) orķestra vārdā pasniedza tā valdes loceklis Uldis Lipskis.

“Liepājas Simfoniskais orķestris ar prieku pieņēma sadarbības partnera un drauga – Klaipēdas kamerorķestra un tā līdera Mindauga Bačkus – piedāvājumu izvēlēties starp Klaipēdas Starptautiskā čellu festivāla un konkursa dalībniekiem savu favorītu, kam piedāvāt sadarbību nākotnē,”stāsta U. Lipskis.

Klaipēdas Starptautiskais čellu konkurss norisinājās no 1. līdz 5. maijam Klaipēdas Starptautiskā čellu festivāla ietvaros. Konkursā piedalījās 54 dalībnieki no 17 valstīm, tai skaitā, Latvijas. Konkursā piedalījās gan profesionāli mūziķi, gan skolēni un studenti. Tas tika vērtēts četrās vecuma grupās, trīs kārtās. Kopējais balvu fonds -12 200 EUR.

“Rustems Hamiduļļins konkursa gaitā faktiski neatstāja alternatīvas. Viņa mirdzošā tehnika, niansētais frāzējums un skatuviskā harisma ir vērtības kuras, mūsu orķestra dzintarainā skanējuma bagātinātas, sajūsminās klausītājus Liepājā un citur Latvijā,“ par čellista sniegumu izsakās U. Lipskis.

Liepājas Simfoniskā orķestra simpātiju balva tika pasniegta vecākajā jeb D grupā. Rustems Hamiduļļins dzimis 1989. gadā, Krievijā. Čellu spēlē jau no četru gadu vecuma. Mācījies Ufas Mūzikas un mākslas koledžā, pēc tam turpinājis studijas Maskavas konservatorijas Mūzikas koledžā, Krievijas Mūzikas akadēmijā un Bāzeles Mūzikas akadēmijā. Rustems ir vairāk kā 15 dažādu nacionāla mēroga un starptautisku konkursu laureāts. Viņš bieži spēlē Eiropā un Āzijā gan kā orķestra mūziķis, gan solists.

Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Modesta Pitrena vadībā kopā ar solistiem čellistiem Dāvidu Geringu (Lietuva, Vācija), Karīni Georgijanu (Armēnija, Lielbritānija) un Borisu Andrijanovu (Krievija) piedalījās Klaipēdas Starptautiskā čellu festivāla noslēguma koncertā 6. maijā, Klaipēdas koncertzālē.
Festivāls norisinājās 1. līdz 6. maijam, 58 pasākumos, 22 vietās ar 300 dalībniekiem no 21 valsts.