Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Zvaigžņu festivālā baroka vijoles virtuozs, kontrtenors Dmitrijs Sinkovskis

Redakcija
Redakcija

Zvaigžņu festivālā baroka vijoles virtuozs, kontrtenors Dmitrijs Sinkovskis
Dmitrijs Sinkovskis

16. martā pulksten 19:00 25. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla klausītājiem būs lieliska iespēja piedzīvot dziedoša vijolnieka uzstāšanos. Kopā ar Klaipēdas kamerorķestri diriģenta Mindauga Bačkus vadībā baroka mūzikas programmā koncertēs baroka vijoles meistars Dmitrijs Sinkovskis no Krievijas.

Dmitrijs Sinkovskis koncertos bieži mēdz pārsteigt auditoriju, gan uzsākot dziedāt savā unikālajā kontrtenora balsī, gan arī sākot diriģēt orķestri. Savulaik viņš absolvēja prestižo Maskavas konservatoriju, kur šobrīd pasniedz vijoles un alta spēli. Sinkovskis ir ieguvis balvas daudzos starptautiskos konkursos un devies plašos koncertbraucienos Krievijā, Eiropā, Āzijā, Austrālijā, Kanādā un ASV. 2011. gadā Maskavā viņš nodibināja ansambli La Voce Strumentale ensemble un šobrīd sadarbojas ar vadošajiem baroka mūzikas orķestriem Eiropā.

Klaipēdas kamerorķestrim, kas pēc sava mākslinieciskā vadītāja Mindauga Bačkus iniciatīvas pēdējos gadus ir ļoti daudz strādājuši pie tā, lai noslīpētu tieši baroka spēlēšanas tehniku, sadarbība ar Dmitriju Sinkovski dāvā fantastisku iespēju pilnveidot un paplašināt savu repertuāru. Klaipēdas kamerorķestris šobrīd ir viens no Lietuvas jaunākajiem un dinamiskākajiem kameransambļiem, kas koncentrējas ne vien uz senās mūzikas atskaņošanu, bet pievēršas arī plašākam repertuāram – no 20. līdz 21. gadsimta skaņdarbiem ar spēcīgu uzsvaru uz lietuviešu laikmetīgo mūziku.

“Festivāls šogad pakāpsies atpakaļ gadsimtos – mūzikas žanru ziņā pirmo reizi piedāvājot arī tīru baroka programmu,” saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs un festivāla organizators Uldis Lipskis.

Koncerta programmā skanēs gan Antonio Vivaldi šedevri, gan mazāk slavenu baroka laika komponistu – Džuzepes Antonio Brešianello, Frančesko Džeminiani un Johana Ādolfa Hases skaņdarbi.

Festivāla turpinājumā sekos vēl 2 ļoti dažādi koncerti. 24. martā Liepājas Simfoniskais orķestris muzicēs kopā ar trīs starptautiskām mūzikas zvaigznēm – ukraiņu altistu un diriģentu Maksimu Risanovu, krievu vijolnieku Sergeju Dogadinu un lietuviešu čellistu, kā arī diriģentu Dāvidu Geringu, savukārt 31. martā 25. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu noslēgs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un krievu pianista Dmitrija Masļejeva koncerts.

Biļetes uz LSO rīkotā 25. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncertiem pieejamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.