Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Tautasdziesmu programma Latvijai – “DIEVA DĒLI. SAULES MEITAS”

Redakcija
Redakcija

Ar jaunu enerģiju šoruden Producentu grupa 7 gatavo ikgadējo Latvijas dzimšanas dienai veltīto koncertu – tautasdziesmu programmu „Dieva dēli. Saules meitas”. Koncertcikls "ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā" pastāv nu jau divpadsmit gadus, un šī gada svētku koncerts pirmo reizi klausītājus sastaps 6. novembrī Ogres Kultūras centrā .

„Izvēlētā tēma nav nejauša”, atzīst koncerta “Dieva dēli. Saules meitas” producents Aigars Dinsbergs. „Mūsu tautas neapzinātā spēka avots atrodams tieši tautas dziesmās, un šajā laikā spēks un ticība ir patiesi nepieciešami. Tautas tradīcijās Saules meitas un Dieva dēli ir gan iedvesmotāji, gan cilvēka neredzamie palīgi. Tāpēc šodien Saules meitas ienāk mūsu pasaules dzīvē un sadzīvē, lai kopā ar Dieva dēliem ļautu katram latvietim apzināties to aizlaiku spēku, kas mīt mūsos, tautasdziesmu dvēselei atdzimt skatuves mūziķu sirdīs, lai kopā ar klausītāju sirdīm rezonētu lepnumā un pateicībā par mūsu tautu un valsti”.

Programmā izvēlētās dziesmas raksturo dzīvesprieks un vitalitāte, kas mīsies ar mitoloģiski pārlaicīgo un bezgala skaisto tautas dziesmu poētisko valodu. Koncertprogrammā “DIEVA DĒLI. SAULES MEITAS” atkal satiksies publikas iemīļotie dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un aktieris Rihards Lepers. Līdzīgi kā pirms vairākiem gadiem tapušajā programmā „Manas tautas dziesmas”, arī šoreiz tautas melodijas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos radīs sava aroda lietpratēji - Jānis Strazds un Kristīne Kārkle-Kalniņa. Pavadošā instrumentālistu sastāvā – Jānis Strazds (taustiņinstrumenti), Kristīne Kārkle-Kalniņa (vijole), Edgars Kārklis (dūdas, stabules, akordeons), Jānis Kalniņš (ģitāra), Valters Sprūdžs (bass), Miķelis Vīte (sitaminstrumenti), Ansis Jansons (kokle).

Iepriekšējos gados šī cikla ietvaros tapušas programmas "Mana dziesma Latvijai", "Latviešu kino un teātra zelta dziesmas", "Brīvās Latvijas dziesmas", "Manas tautas dziesmas", „Manai Dzimtenei”, „Es savai Tēvzemei”, „Manas Tautas Likteņdziesmas”, „Dod, Dieviņi” , „Pūt, vējiņi” un “Sirdspuksti”. Koncertciklu jau no pašiem pirmsākumiem iedvesmo un atbalsta Latvijas Radio 2 un Latvijas Avīze.

Svētku koncerta „Dieva dēli. Saules Meitas” atklāšanai Ogres kultūras centrā - 6.novembrī sekos koncerti Vidzemes koncertzālē CĒSIS (8.11), Latgales vēstniecībā GORS (12.11), Valmieras kultūras centrā (13.11), Rīgā, VEF Kultūras pilī (14.11), Jelgavas kultūras namā (15.11), Aizkraukles kultūras namā (16.11), Liepājas OC Rožu zālē (17.11), Tukuma kultūras namā (19.11), Ādažu kultūras centrā (20.11), Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā (21.11) un Alūksnes kultūras centrā (22.11).

Biļetes „Biļešu Paradīze” kasēs un internetā.