Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Sagaidot savu 105. gadskārtu, kultūras pils “Ziemeļblāzma” piedāvā Andreja Osokina solokoncertu

Redakcija
Redakcija

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” 105. gadadiena un rudens sezonas atklāšana tiks atzīmēta ar izcilā latviešu pianista Andreja Osokina solokoncertu 1. septembrī plkst. 19.00. Koncerta īpašais viesis – pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo.

Andreja Osokina īpašā skaņdarbu izvēle un to interpretācijas, pārliecinošā dažādu mūzikas stilu izjūta un hipnotizējošā personības pievilcība koncertos rada aizraujošu un prieka pilnu atmosfēru, ko novērtē un kas iedvesmo dažādu paaudžu klausītājus.

Šis būs īpašs koncerts, kurā izskanēs gan latviešu klaviermūzikas reti skanošās lappuses, gan pasaulslaveni šedevri no Johana Sebastiana Baha, Sergeja Rahmaņinova, Sergeja Prokofjeva, Džordža Geršvina un citu komponistu daiļrades. Līdzīgu programmu Andrejs Osokins ar lieliem panākumiem šopavasar izpildīja solokoncertā Ņujorkā ASV. Pianistam ir liels prieks to atskaņot arī Latvijas klausītājiem.

1. septembris Andrejam Osokinam ir īpašs tādēļ, kā tā ir diena, kad mācību gads sākas arī Emīla Dārziņa Mūzikas skolā, kurā pianists uzsāka savas mūziķa gaitas, tādēļ šajā koncertā tiks izpildīts arī Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis”, kuru Andrejs Osokins atskaņos četrrocīgi ar Katrīnu Gupalo. Mūziķu duets izpildīs arī skaistākās un jutekliskākās Kola Portera melodijas un citas amerikāņu komponistu dziesmas, kā arī mūsu dziesmu lielmeistara Raimonda Paula “Ances romanci”, kuru savulaik izpildīja arī izcilā dziedātāja Margarita Vilcāne.

Koncerta garums: 1 h 40 min (divas daļas).
Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs, internetā un kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centra kasē. Cenas – EUR 5.00 – 15.00.

Andrejs Osokins guvis atzinību pasaules nozīmīgākajos starptautiskajos pianistu konkursos, kā arī saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Pianists regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs: Berlīnes filharmonijā, “Konzerthaus Berlin”, “Alte Oper” zālē Frankfurtē, “LaVerdi” zālē Milānā, Vigmora, “St Martin in the Fields” un “Kings Place” koncertzālēs Londonā un citās. Koncertējis kopā ar neskaitāmiem orķestriem, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem, to skaitā Vladimirs Fedosejevs (Vladimir Fedoseyev), Marina Alsopa (Marin Alsop), Jurijs Simonovs (Yuri Simonov) un Sers Marks Elders (Sir Mark Elder). Ierakstīti un izdoti divi Andreja Osokina solo albumi. Kopā ar pianisti un dziedātāju Katrīnu Gupalo radīta koncertizrāde “100 gadi ar Piafu” un džeza teātra izrāde “Pēc pusnakts / After Midnight”, kas izrādītas lielākajās koncertzālēs un kultūras centros visā Latvijā un citviet pasaulē. Pianists ar panākumiem muzicē arī duetā “Duo LV” kopā ar vijolnieci Kristīni Balanas, trio kopā ar māsām Kristīni un čellisti Margaritu Balanas, kā arī ar stīgu kvartetu “Quattro Baltica” un regulāri sniedz meistarklases Latvijā un ārvalstīs.

Katrīna Gupalo ir starptautisku atzinību ieguvusi dziedātāja, pianiste un dziesmu autore. Katrīnas balsij piemīt spēks un jutekliskums, un pašas rakstītajās dziesmās viņa tiecas nojaukt dažādu žanru robežas. Pateicoties profesionālajai izglītībai trīs dažādās mākslas sfērās – klavierspēlē (prof. Sergejs Osokins), vokālajā mākslā un aktiermeistarībā, Katrīna uz skatuves spēj uzburt neparastu, ekspresīvu un juteklisku pasauli. Talantīgā pianiste un dziedātāja kā soliste uzstājas grupā “Katrina Gupalo & the Black Birds”, kas šogad piedalījās konkursā “Supernova 2018”, kā arī izdeva debijas albumu “Gentle & Done”. Albumā iekļautas 11 dziesmas, kurām Katrīna ir gan vārdu, gan mūzikas autore un kurās var saklausīt mūziķes mīlestību pret rokmūziku, skatuves mākslu, kā arī akadēmiski trenēto domāšanu.