Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Komponista Borisa Rezņika 70 gadu jubilejas lielkoncerts “Mana mūža melodijas”

Redakcija
Redakcija

Izcilais komponists Boriss Rezņiks savu 70 gadu jubileju svinēs ar lielkoncertu “Mana mūža melodijas”. Pirmais jubilejas koncerts notiks komponista dzimšanas dienā Rīgā, Kongresu namā 3.maijā, bet otrs Vidzemes koncertzālē“Cēsis” - 5.maijā.

“Kādā no Latvijas radiostacijām atkal skan dziesmas no septiņdesmitajiem un mēs dzirdam Borisa mazliet piesmakušo balss tembru, kas stāsta mums, kādu viņš redz logā jūru. Citreiz mēs klausāmies Olgu, kura kopā ar Džeinu Fondu izsāp lauku meitenes likteni, vai Viktora, Daiņa un Ilonas balsis, kas dāvina mums sevi un Pasaulīti no astoņdesmitajiem un deviņdesmitajiem. Valsts svētkos mēs ieklausāmies Atmostas Baltijamelodijā, kas lika sadoties rokās daudziem tūkstošiem cilvēku. Bet Ziemassvētku laikāmums sirdīielīst siltums dzirdot Eņģeli, kuršliek satikties tiem, kam tas ir lemts. Bet cik vēl paliek melodiju, kuras mēs pazīstam, bet nezinām, ka tās radījis Boriss Rezņiks. Un tajābrīdī, kad atceramies, vai uzzinām, kuršir šo melodiju autors, mēs varam nojaust
šīmelodiju meistara patieso nozīmi latviešu mūzikā. Un tikai tad mēs sajūtam un saprotam kādas ir Borisa Rezņika mūža melodijas,” par Borisa Rezņika daiļradi saka lielkoncerta režisors un daudzu Borisa Rezņika rakstīto dziesmu tekstu autors Valdis Pavlovskis.

Jaunākais Borisa Rezņika skaņdarbs “Lietus melodija” ar Valda Pavlovska vārdiem pirmatskaņojumu piedzīvoja “Muzikālās bankas” noslēguma ceremonijā Gintas Krievkalnas izpildījumā. “Lietus melodija” .

Ginta Krievkalna un Boriss Rezņiks – "Lietus melodija"

Kas īsti ir Boriss Rezņiks? Komponists, taustiņinstrumentālists, grupas līderis, dziedātājs, aranžētājs, skaņu režisors? Puse no mākslinieka dzīves ir pagājusi uzstājoties koncertos kopā ar Eoliku, Latvijā, un tālu aiz tās robežām. Eolika vienmēr ir bijusi radoša laboratorija, kurā uzreiz varēja pārbaudīt, vai melodija dzīvo un vai tā dzīvos ilgi.

Paradoksālākais ir tas, ka Boriss Rezņiks kaut arī šobrīd aktīvi nekoncertē, nepārtraukti rada ko jaunu. Paša ierakstu studija ir kļuvusi par galveno komponista koncertzāli. Tur katru dienu top mūzika reklāmām, filmām, teātra izrādēm, kāarīaranžējumi visdažādāko žanru mūzikai. Laiku pa laikam parādās kāda jauna pop vai rok dziesma bērnu ansamblim, popgrupai vai populāram Latvijas solistam.

“Koncertprogrammā “Mana mūža melodijas” atskaņojot un izdziedot Borisa Rezņika skaistākās mūža melodijas, satiksies četri brīnišķīgi jaunās paaudzes solisti Ralfs Eilands, Kristīna Zaharova, Mārtiņš Ruskis, Aija Vītoliņa un leģendārie mūziķi no grupas Eolika - Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies muzikālāgrupa Mārča Auziņa vadībāun Vidzemes augstienes kamerorķestris. Koncertāpiedalīsies jauktais koris, kāarītuvi un tāli viesi, ar saviem muzikālajiem pārsteigumiem,” stāsta lielkoncerta producents Jānis Kļaviņš.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā Bilesuparadize.lv