Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pēdējo reizi Latvijā varēs dzirdēt unikālu koncertu ELEKTROMINIMĀLISMS

Redakcija
Redakcija

Šī gada 4.oktobrī pēdējo reizi Latvijā varēs dzirdēt unikālu koncertu ELEKTROMINIMĀLISMS, kurā īstenota LNSO II vijoļu grupas mūziķa, ogrēnieša Raimonda Meldera ideja par stīgu kvarteta apvienošanu ar elektroģitāru.

Jaunus skaņdarbus šādam sastāvam radījuši trīs pazīstami neakadēmiskās mūzikas pārstāvji: Mārcis Auziņš, Kārlis Lācis un Raimonds Tiguls.

Līdzās jaundarbiem skanēs divi ostinētā minimālisma klasiķu daiļrades paraugi: Filipa Glāsa Otrais stīgu kvartets Company un Stīva Reiha Electric Counterpoint, kas ir spēcīgs pārbaudījums ikvienam ģitāristam, un šajā reizē mums būs iespēja novērtēt jaunās paaudzes spilgtā talanta Jāņa Ruņģa sniegumu.
Koncerta sākumā pārlikumā stīgu kvartetam skanēs Latvijā nepelnīti maz spēlētā igauņu komponista Jāna Rētsa koncerta kamerorķestrim enerģiskā un uzmundrinošā pirmā daļa.

Koncertā Ogrē ar soloimprovizāciju piedalīsies arī ģitārists, ogrēnietis Matīss Čudars.
Koncertā piedalās:
Ilze KIRSANOVA, vijole
Raimonds MELDERIS, vijole
Liene BEITĀNE, alts
Ainārs PAUKŠĒNS, čells
Raivo OZOLS, bass

Mārcis AUZIŅŠ, elektriskā ģitāra
Jānis RUŅĢIS, elektriskā ģitāra
Matīss Čudars, elektriskā ģitāra
Raimonds TIGULS, hangs

Koncertu vadīs Orests SILABRIEDIS
Apskaņos REFLECTOR AUDIO akustiskās sistēmas, kas rotās skanējumu ar unikālām akustiskajām sistēmām, kuru pielietojums ir daudzveidīgs – tās var lietot kā monitorus skaņu ierakstu studijās, caur tām var laist elektriskās ģitāras un basģitāras skaņu, var apskaņot nelielus mūziķu ansambļus un ar tām var arī baudīt visaugstākās kvalitātes mūzikas skanējumu mājās.