Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ar koncertu “PĀRI” Doma laukumā Mūzikas akadēmija ieskandinās savu simtgadi

Redakcija
Redakcija

Vasaras izskaņā leģendām apvītajai Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai gaidāmi īpaši svētki – augstskolas simtgades sezonas atklāšana! 16. augustā plkst. 21.00 Doma laukumā Rīgas Svētku ietvaros mūzikas mīļotāji tiek aicināti uz koncertu “PĀRI”. Jura Joneļa režijā un Maijas Rozenfeldes scenogrāfijā savīsies vēsture un mūsdienas, uz skatuves kāps divi stilistiski atšķirīgi un spilgti kolektīvi - JVLMA Baroka orķestris (mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs) un JVLMA un NMV Rīgas Doma kora skolas bigbends (mākslinieciskais vadītājs Dāvis Jurka). Koncertā piedalīsies solisti no Latvijas un ārzemēm – Elīna Šimkus, Ilze Grēvele-Skaraine, Terēze Gretere, Monta Martinsone (soprāni), Rinalds Kandalincevs (baritons), Maija Kļaviņa, Kristīne Stumbure (traversflautas), Mauro Pinčaroli (Mauro Pinciaroli, lauta, Itālija), Kārlis Vanags, Indriķis Veitners (saksofoni), Madars Kalniņš (klavieres), Dominiks Višņausks (Dominykas Vyšniauskas, trompete, Lietuva), Evilena Protektore (vokāls) un Nefs Irizarī (Neff Irizarry, ģitāra, Puertoriko). Koncertu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Siliņš.

JVLMA 100. jubilejas sezonas ieskaņas koncerta “PĀRI” koncepcija un nosaukums tapis pateicoties JVLMA pirmā rektora, komponista Jāzepa Vītola citātam: “Mūsu pienākums ir piedāvāt savus plecus tiem, kas pēc mums nāk, lai tie mūsu augumu pāraugtu, mums pāri celtos.” Mūzikas akadēmijā satiekas pagātne, tagadne un nākotne, kas vienotā veselumā savijusi gadu gaitā izskolotās tradīcijas, mācībspēku ieguldījumu jauno talantu profesionālajā izaugsmē un studentu dinamisko attīstību un eksperimentētāja garu. Tie ir talantīgi cilvēki, kuri simts gadu garumā izveidojuši īpašu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rokrakstu, kas atklāsies arī 16. augusta koncertā Doma laukumā.
Tieši pasvītrojot JVLMA bagātīgās tradīcijas un iezīmējot virzību uz nākotni, koncertā tiks dots vārds tik atšķirīgiem kolektīviem – JVLMA Baroka orķestrim un JVLMA un RDKS bigbendam. Koncerta pirmajā daļā izskanēs tādi senās mūzikas šedevri kā Georga Frīdriha Hendeļa Uvertīra no Svītas Nr.2 “Mūzika uz ūdens”, Morganas ārija no operas “Alčīna”, Džona Daulenda “Come again, sweet love doth now invite”, Johana Sebastiana Baha Badinērija no Svītas Nr.2, Johana Ādama Gillera duets no komiskās operas “Medības”, Johana Ādama Hillera kantāte “Ta simtaa Dzeesma” un citi. Koncerta otrā daļa veltīta visjaunākajai latviešu džeza mūzikai, kuru autori ir JVLMA un RDKS mācībspēki. Līdz ar saulrietu izskanēs Madara Kalniņa “Calling for light”, “Speech day” un “Lec dārzā”, Kārļa Vanaga “Identitātes-Pārliecība” un “Around the World”, Gunāra Rozenberga “Linda”, Evilenas Protektores “Giving Up” un Viktora Ritova “Mysterious Story”.
Līdzās mūzikai, caur “PĀRI” radošās komandas prizmu koncerta apmeklētājus aicināsim ielūkoties aiz Mūzikas akadēmijas sienām, atklājot īpašo gaisotni un uz vienu vakaru kļūstot par vienu no mums.
“PĀRI” ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums. Atbalsta Rīgas dome, kompānijas Yamaha, “3S”, “Pro1 Stage”, Latvijas Radio 3 Klasika un Rīgas Doms.

JVLMA 100. jubilejas sezonas ieskaņas koncerts “PĀRI” notiks:
Doma laukumā – 16. augustā plkst. 21.00
Ieeja – bez maksas.

Esiet laipni gaidīti koncertos!