Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jūrmalas festivāla atklāšanas GALA koncerts ar Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu un “Sinfonietta Rīga”

Redakcija
Redakcija

No 17. līdz 19. jūlijam ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu Dzintaru koncertzālē norisināsies trešais Jūrmalas festivāls. Festivāla atklāšanas galā koncertā 17. jūlijā plkst. 20.00 baudīsim krāšņu programmu ar maestro Raimondu Paulu pie klavierēm, šarmanto akordeonisti Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu un kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”. Viņu izpildījumā dzirdēsim pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos.

.........................................................................................................................................................................................................

Koncertā dzirdamās operu ārijas un melodijas aranžējis britu mūziķis Kallums O (Callum Au), ar kuru Latvijas Radio bigbendam izveidojusies auglīga sadarbība vairāku gadu garumā. Saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, tās atklāsies jaunā un pārsteidzošā, harmoniski krāšņā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai maestro spēlei.

Programmā dzirdēsim gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas komponistu Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaka darbiem, kā arī Žorža Bizē “Karmenas”, čehu romantiķa Antoņīna Dvoržāka “Nāras” un Džordža Gēršvina meistardarba “Porgijs un Besa”.

Britu mūziķi Kallumu O dēvē par vienu no Apvienotās Karalistes labākajiem jaunajiem mūziķiem, un viņa dibināto orķestri “Callum Au Big Band” 2012. gadā atzina par vienu no labākajiem džeza kolektīviem Apvienotajā Karalistē. Mūziķis sadarbojas ar daudziem izpildītājmāksliniekiem, rakstot un aranžējot mūziku, bet īpaši auglīga sadarbība viņam izveidojusies ar Latvijas Radio bigbendu.

Jau trešo gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs krāšņākais vasaras notikums – Jūrmalas festivāls, kas apvieno izcilākos Latvijas un pasaules māksliniekus. No 17. līdz 19. jūlijam festivāla goda mākslinieks – dziedātājs Aleksandrs Antoņenko – kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu, “Sinfonietta Rīga” un citiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla īpašie viesi – pasaulslavenais Londonas gospeļkoris. Biļetes uz Jūrmalas festivāla koncertiem “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.