Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Izcilais tenors Aleksandrs Antoņenko aicina uz latviešu kamermūzikas koncertu Mazajā Mežotnes pilī

Redakcija
Redakcija

Mazās Mežotnes pils desmitās jubilejas koncertsezona turpināsies 6.jūlijā, kad šeit pirmo reizi ar īpašu koncertu pēc Vīnes Valsts operā aizvadītajām Verdi operas “Otello” izrādēm viesosies pasaulslavenais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko. Pie klavierēm – pianiste Laila Holberga. Koncerta sākums – plkst.20.

Mākslinieki koncertam izvēlējušies brīnišķīgu latviešu kamermūzikas programmu: Jāzepa Vītola “Man prātā stāv vēl klusa nakts”, “Aizver actiņas”, Jāņa Mediņa “Ir viens vakars” un “Aka”, Alfrēda Kalniņa “Jau aiz kalniem”, Jāņa Kalniņa “Grāmata ar krustu”, Emīla Dārziņa “Spāniešu romance” un citus šo autoru skaņdarbus.

“Latviešu kamermūzika ir manas dzīves nopietna sastāvdaļa. Laiku pa laikam jūtu nepieciešamību izdziedāt to, izjust dziesmu vārdus kopā ar bezgala skaistām melodijām. Tādēļ priecājos par iespēju koncertēt 6.jūlijā Mazajā Mežotnes pilī, jo vasaras vakari ir tik piemēroti, lai atbrīvotos no ikdienas steigas un pilnībā ļautos skaistajam un valdzinošajam priekam,” teic dziedātājs, aicinot uz koncertu.

Atgādināsim, ka Aleksandrs Antoņenko ir viens no pieprasītākajiem tenoriem: šomēnes viņš dzied titullomu Verdi operā “Otello” Vīnes Valsts operā; savukārt nākamsezon mākslinieks dziedās Hermaņa lomu Čaikovska operā “Pīķa dāma” Ņujorkas “Metropolitan” opernamā, 2020.gada pavasarī – Kavaradosi lomu Pučīni operas “Turandota” iestudējumā Vīnē, kā arī titullomu Verdi operā “Otello” Cīrihes operā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā.