Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Foto: Berga Bazāra Vasaras festivāla atklāšana

Redakcija
Redakcija
Klātesot LR kultūras ministrei Dacei Melbārdei pagājušajā nedēļā Berga Bazāra radošajā kvartālā svinīgi tika atklāta Berga Bazāra Vasaras Festivāla 3. sezona.

Atklāšanas koncertā Toma Rudzinska House band vadībā uzstājās šarmantās dziedātājas - Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Kristīne Prauliņa un Evilena Protektore, kuras vasaras festivālā šogad uzstāsies katra ar savu solo programmu. Festivāla atklāšanā starp daudzajiem viesiem bija ieradušies arī sabiedrībā populāri cilvēki, kas ar interesi noklausījās turpat vai 3,5 stundu garo atklāšanas koncertu.

Šogad festivāls rīkos trīspadsmit brīvdabas koncertus, kā allaž, būs arī pārsteigums - Latvijas simfoniskā orķestra mākslinieku koncerts, kurš solās būt viegli izklaidējošs ar moderniem, pazīstamu skaņdarbu pārlikumiem kameransambļa sastāvam. Festivāla rīkotāji koncertprogrammas veido ar mērķi aptvert stilu daudzveidību, bet tajā pašā laikā džezs, blūzs, šansons, filmu mūzika ir atlasīta ar viegli izklaidējošu raksturu patīkamai vakara baudīšanai.

Turpmāk trešdienās notiekošajos koncertos vispirms uzstāsies iesildošās grupas, kuras savu varēšanu jau pierādījušas atlases konkursā "Jauno Talantu Bazārs", bet uzreiz pēc tam uz skatuves spēlēs lielie mākslinieki - 8. jūnijā uzstāsies džeza dziedātāja, "Riga Jazz Stage 2014" Grand prix ieguvēja Kristīne Prauliņa ar pavadošo grupu Very Cool People, 15. jūnijā uzstāsies labākā Latvijas blūzmeņu grupa Latvian Blues Band, 29. jūnijā uzstāsies pārsteidzoša jaunā grupa, kas oriģinālkompozīcijas izpilda fanka, blūza, swinga un indie stilā "The Coco`nuts”.