Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Populārākās kantrīmūzikas grupas tiksies Kantrī svētkos “Uzbur man sapni”

Redakcija
Redakcija

18.maijā Līgatnes novada Ratniekos notiks pirmie Kantrī svētki “Uzbur man sapni!”, uz kuriem aicina Latvijas populārākās kantrimūzikas grupas “Sestā Jūdze”, “Klaidonis”, “Apvedceļš” un “Dakota”, savukārt ballē spēlēs jaunā un enerģiskā grupa “Zelta kniede”. Sākums – plkst.16. Kā informē pasākuma rīkotāji, bez muzikālajiem priekšnesumiem šajā skaistajā maija sestdienā varēs baudīt arī aktivitātes visai ģimenei: līnijdeju meistarklasi, hotdogu ēšanas sacensības, zirgu izjādes, auto un motociklu parādi u. c. Festivālā varēs arī gardi paēst, apmeklēt amatnieku gadatirgu un izsolē iegādāties savu mīļāko mākslinieku īpaši izvēlētas personīgās lietas.

Grupa “Sestā Jūdze” ir dibināta 2001.gadā, un jau kopš pirmsākumiem ir izpelnījusies milzu popularitāti, ar laiku kļūstot par profesionālāko un titulētāko kantrī grupu Latvijā. Vairākas populāras “Sestās Jūdzes” dziesmas tiek regulāri atskaņotas radiostacijās – “Ievai”, “Rabarberu vīns”, “Pieci soļi, nedēļa vai mūžs” u.c. Līdz ar oriģināldziesmām grupa atskaņo arī amerikāņu kantrīmūzikas leģendu radītu dziesmu kaverversijas. Šogad “Sestā Jūdze” ir kļuvusi par vēsturiski pirmo Latvijas grupu, kas uzaicināta pārstāvēt Latviju Eiropas lielākajā kantrīmūzikas pasākumā “Trucker & Country-Festival” Šveices kūrortpilsētā Interlākenā, kur katru gadu uzstājas kantrīmūzikas zvaigznes kā no Eiropas valstīm, tā arī no ASV. Festivāla auditorija ik gadu pārsniedz 50 000 apmeklētāju.

„Klaidonis” ir viena no populārākajām kantrī grupām Latvijā. Vairāk nekā 15 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē izdevusi septiņus studijas albumus, piedalījusies līdz šim visos Bauskas kantrīfestivālos, nacionālajā Eirovīzijas atlasē un citos pasākumos.

Grupa “Apvedceļš” dibināta 2000.gada pavasarī Smiltenē. 2001.gada nogalē tika izdots grupas pirmais albums “Sievietēm jaukām” ar 14 dziesmām. Grupā pašreiz muzicē Jānis Krūmiņš, Armands Leimanis, Edžus Podnieks un Raimonds Baltiņš. Grupas pastāvēšanas laikā iznākuši 11 CD, bet pērn klajā nāca vinila plate "Zemenes" (2018), kurā ierakstītas vairākas grupas populārākā hita “Zemene” versijas.

Savukārt par grupas “Dakota” dzimšanas dienu var uzskatīt 1996.gada 29.novembri, kad grupa ar šo nosaukumu uzstājās Viļņas muzikālajā naktsklubā “Langas” (atgādināsim, ka grupa izveidojās no poproka grupas “Dālderi”). Pašlaik grupā "Dakota" muzicē dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Edvīns Zariņš (balss, ģitāra), Raitis Keišs (balss, basģitāra), Ilvars Manfelds (sitaminstrumenti), Aleksandrs Šlujevs (piebalss, mutes harmonikas), Artūrs Palkevičs (taustiņinstrumenti, piebalss) un Vīgants Murelis (ģitāra). 2013.gadā grupas līderis Edvīns Zariņš tiek uzņemts Latvijas mūziķu Slavas alejā, bet grupas lielākais hiti, neapšaubāmi, ir “Kurtizāņu ugunskurs” un “Dzeltenie aizkari”.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs, bet pasākuma dienā – svētku norises vietā.