Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


22.Starptautiskajā Baltijas baleta festivālā ar trim izrādēm un meistarklasi viesosies slavenā “Čikāgas Džordano dejas kompānija”

Redakcija
Redakcija

Vieni no šā gada Starptautiskā Baltijas baleta festivāla īpašajiem viesiem ir 1963.gadā dibinātā “Čikāgas Džordano dejas kompānija” (Giordano Dance Chicago / GDC), kuras priekšnesumu varēs noskatīties 9.aprīlī Preiļu novada Kultūras centrā, 11.aprīlī – Ventspils teātra namā “Jūras Vārti”, 13.aprīlī Rīgas Kongresu namā, savukārt 10.aprīlī notiks Čikāgas Džordano dejas kompānijas baletmeistara vadītā meistarklase dejotājiem un baleta māksliniekiem. Čikāgas dejotāji Preiļos, Rīgā un Ventspili rādīs horeogrāfiskās džeza ekspresijas EXit4, Cesura, Alergia, Grusin Suite un Shirt off My Back.

Ne velti Čikāgas laikraksts Chicago Sun-Times pirms kāda laika rakstīja: “Ar savām sensacionālajām izrādēm nedēļas nogalē Giordano Dance Chicago pierādīja, ka tai pieder ievērojama vieta pilsētas dejas elitē. Tai ir ne tikai pirmklasīgi dejotāji un spīdoša scenogrāfija, bet – kas vēl svarīgāk – arvien plašāks repertuārs ...” Par to pārliecināsies arī tie skatītāji, kas Čikāgas dejotāju sniegumu izbaudīs 22.Starptautiskajā Baltijas baleta festivālā.

“Čikāgas Džordano dejas kompānija” (Giordano Dance Chicago / GDC) ir ASV džeza dejas kompānija, kas ar savu dinamisko sniegumu un daudzveidīgo repertuāru valdzina skatītājus visā pasaulē. Kā uzsver dejas kompānijas vadītāja Nana Džordano, “GDC misija ir radīt inovatīvas džeza dejas horeogrāfijas, bieži vien no jauna definējot un paplašinot džeza dejas būtību, un iepazīstināt ar to dažāda vecuma un dažādas etniskās izcelsmes cilvēkus”. GDC nepārtraukti saņem gan kritikas, gan skatītāju atzinību visā pasaulē. Savas darbības 50 gadu jubilejā GDC dejotāju foto pirms vairākiem gadiem rotāja “Dance Magazine“ marta numura vāku.

Giordano Dance Chicago dibināta 1963.gadā kā Dance Incorporated Chicago, bet 1966.gadā pēc vairākkārtējām tiešraidēm Čikāgas sabiedriskajā TV pārtop par Giordano Dance Company. 1968.gadā GDC ar amerikāņu džeza dejas priekšnesumu piedalījās Maskavas Lielā baleta turnejā un atstāja tik labu iespaidu, ka ielūgums tika pagarināts, bet jau 1974.gadā GDC kļuva par pirmo džeza deju kompāniju, kas turnejā apceļoja Padomju savienību. Jau vairāk nekā 54 gadus GDC ir sajūsminājusi publiku gan ASV, gan citur pasaulē: Vācijā, Francijā, Itālijā, Brazīlijā, Šveicē, Turcijā, Krievijā, Bahamu salās, Kanādā, Meksikā, Gvatemalā un Japānā. GDC ir arī vadošā deju kompānija Jazz Dance Pasaules kongresā, kas ir norisinājies daudzās ASV un pasaules vietās, tostarp Kenedija centrā Vašingtonā, Bufalo universitātē, Fēniksā, Čikāgā un Point Park universitātē Pitsburgā, Japānas Chukio universitātē, Vācijā, Meksikā, Kostarikā. Papildus savam darbam uz skatuves GDC izglīto dejas mākslā arī dažādu sociālo grupu pārstāvjus. Katru gadu Čikāgas valsts skolās dejotāji novada vairāk nekā 300 meistarklases. Inovatīvas un panākumiem bagātas izrādes, horeogrāfiski projekti un semināri skolās un dzīvojamos kvartālos ir raksturīga Giordano Dance Chicago iezīme.

Informācija par māksliniekiem pieejams šeit: www.giordanodance.com;
video varat noskatīties šeit: https://www.youtube.com/watch?v=HC7uAGdmF9Y

Biļetes uz Džordano Čikāgas deju kompānijas izrādēm pieejamas “Biļešu Servisa” tīklā (uz Rīgas izrādi), kā arī koncertu norises vietās – Preiļos un Ventspilī.