Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Dzintaru koncertzāles koncerti martā un aprīlī

Redakcija
Redakcija

Martā un aprīlī atjaunotā vēsturiskā Dzintaru koncertzāle aicina uz pieciem krāšņiem un daudzpusīgiem koncertiem – “Xylem Trio. Šampanieša mūzika” 8. martā, “Mīļdziesmiņas” koncertu ciklā “Muzikālās pasakas mazajiem” 13. martā, Laimas Jansones un DJ Monsta koncertu ciklā “Dzimuši Latvijā” 18. martā, Sebastiana Studņicka (Sebastian Studnitzky) trio ciklā “Jūrmala Jazz” 25. martā un Raimonda Ozola stīgu kvarteta koncertu ciklā “Brīvdienu mūzika” 26. martā.

“Xylem Trio. Šampanieša mūzika”

8. martā plkst. 19.30 uz dzirkstošu koncertu atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē aicinās talantīgā kungu trijotne – sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe, saksofonists Oskars Petrauskis un pianists Raimonds Petrauskis. Viņi ne tikai lieliski spēlē, bet arī paši raksta mūziku un rada jaunas skanējumu kombinācijas jau zināmiem skaņdarbiem. Šajā koncertā dzirdēsim tādu komponistu skaņdarbus kā Fridriha Šopēna, Ādolfa Skultes, Raimonda Petrauska, Emīla Dārziņa, Astora Pjacollas, Alberto Villodo un Stinga melodijas “Xylem trio” apdarē.

“Mīļdziesmiņas” – ciklā “Muzikālās pasakas mazajiem”

13. martā plkst. 11.00 Dzintaru koncertzāle uz cikla “Muzikālās pasakas mazajiem” koncertu “Mīļdziesmiņas” aicina vismazākos klausītājus un viņu vecākus. Tajā klausīsimies iemīļoto latviešu komponistu Imanta Kalniņa un Raimonda Paula dziesmas bērniem par saulīti un mīļu dienu, par brālīti, māsiņu un putniņu. Tās ir dziesmiņas, kas iepriecina katra bērna sirdi. Koncertā piedalīsies populāri latviešu mūziķi: Aija Andrejeva (balss, flauta), Marts Kristians Kalniņš( balss, oboja), Goran Gora (balss, ģitāra), Jānis Miltiņš (taustiņi) un Mārtiņš Miļevskis (sitaminstrumenti). Koncertu vadīs Karina Bērziņa, videorežisors – Uģis Krišjānis.

Laima Jansone un DJ Monsta – ciklā “Dzimuši Latvijā”

18. martā plkst. 19.00 uz latviešu tradicionālās tautas mūzikas un elektronikas sintēzi ciklā “Dzimuši Latvijā” aicinās Laima Jansone un DJ Monsta. Koncertā būs dzirdama mākslinieku saruna ar mūsu Latviju, tās dabas skaņām un tautas mūziku, kā arī citām zemēm, kas to iedvesmojušas. Tās būs mūsdienīgi interpretētas tautasdziesmas un oriģinālskaņdarbi. Koklētājas Laimas Jansones rokās senais latviešu instruments atdzīvojas mūsdienīgās un enerģijas pārpilnās skaņās. Savukārt DJ Monsta (Uldis Cīrulis) ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un scratch meistars. Viņam patīk izaicināt mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas iespējas mūzikas radīšanai “dzīvajā” un ierakstos. Šis koncerts ir viņu jaunākais izaicinājums – latviešu tradicionālās tautas mūzikas atvērtība elektronikas skaņu vibrācijām, ritmiem un senās kultūras vērtībai.

Sebastiana Studņicka trio – ciklā “Jūrmala Jazz”

25. martā plkst. 19.00 uz kārtējo cikla “Jūrmala Jazz” koncertu aicinās Sebastiana Studņicka džeza trio, kura muzikālos ceļojumus allaž raksturo trīs nozīmīgākās jomas – džezs, klasiskā mūzika un elektroniskā mūzika. Sebastians Studņickis ir starptautiski atzīts augstākās klases izpildītājs, kurš lieliski pārvalda gan trompeti, gan klavieres. Tikai daži viņa paaudzes instrumentālisti ir uzstājušies tik daudzos klubos un festivālos visā pasaulē. Viņa sniegums ir niansēts, minimāls un caurskatāms, tomēr tam piemīt emocionāls dziļums, kas reizē ir arī vienreizēji personisks. Šis citādais skanējums patīkami atšķir Sebastianu Studņicki no tipiskajiem klasiskās mūzikas/džeza jauktā stila pārstāvjiem. Koncerta skanējumu papildinās izcili stīgu instrumentālisti, kuri apvienojušies “Sinfonietta Rīga” stīgu kvartetā – drosmīgākajā stīgu kvartetā Latvijā, kas ir gatavs eksperimentēt un nebaidās no visa jaunā, bet ir gatavs ieklausīties un atklāt to sev un klausītājiem. Koncertprogrammā dzirdēsim Sebastiana Studņicka oriģinālkompozīcijas.

Raimonda Ozola stīgu kvartets – ciklā “Brīvdienu mūzika”

26. martā plkst. 14.00 uz otro demokrātiskā cikla “Brīvdienu mūzika” koncertu aicinās izcilais vijolnieks Raimonds Ozols ar stīgu kvartetu, kas apvieno mūziķus, kuri ikdienā redzami Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Pie pirmās pults orķestra koncertmeistars Raimonds Ozols – daudzpusīgs mūziķis, kurš brīvi uzstājas klasiskās un populārās mūzikas žanros, spēlējot gan akustisko, gan elektrisko vijoli. Raimonda kolēģi – otro vijoļu grupas mūziķe Daina Birzniece, altiste Katrīna Krašauska un čellists Jānis Rinkulis. Koncerta programmā dzirdēsim klasiskās mūzikas šedevrus, regtaima izklaidējošo ritmus un tango ugunīgās smeldzes buķeti. Baroka spilgtais uznāciens ar Georga Frīdriha Hendeļa rosīgo “Karalienes Šēbas ierašanos” no oratorijas “Solomons'”, kam līdzās likts Johana Sebastiana Baha pārpasaulīgais “Arioso” no 156. kantātes un dievišķa melodijas lappuse no Kristofa Vilibalda Gluka operas “Orfejs un Eiridīke”. Kāda rotaļīgāka nots pie čehu romantiķa Antoņīna Dvoržāka un, iespējams, viens no skaistākajiem skaņdarbiem vijolei – “Meditācija” no Žila Masnē operas '“Taīda”. Astors Pjacolla aizvedīs uz saules pielietās Argentīnas tango pasauli, bet leģendārais Skots Džoplins pie amerikāņu regtaima dzīvelīguma.