Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Kafejnīcā "Ļeņingrad" tiks atzīmēta Toma Veitsa 70 gadu jubileja

Redakcija
Redakcija

Nu jau tradicionāli alternatīvās mūzikas kafejnīcā "Ļeņingrad", Krišjāņa Valdemāra ielā 4, 7. decembrī tiks atzīmēta amerikāņu dziesminieka Toma Veitsa dzimšanas diena. Šogad notiks īpašas svinības par godu leģendārā mūziķa 70 gadu jubilejai. Kā ierasts, svinību vakarā izskanēs tikai un vienīgi Toma Veitsa mūzika, turklāt gan dzīvā, gan ierakstītā veidā. Par dzīvo unikālā dziesminieka skaņdarbu izpildījumu gādās folkblūza mūziķis Ints Bekers. Savu jaudīgās balss spēku Veitsa dziesmās demonstrēs arī viena no kolorītākajām pašmāju folkmūzikas lēdijām Katrīna Dimanta.

Pēc koncerta vakara kultūras programmu turpinās ilggadējie šīs tradīcijas Latvijā kopēji - mūzikas žurnālists un dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis ar savu Toma Veitsa vinila plašu pilno kolekciju un kafejnīcas "Ļeņingrad" līdzīpašnieks Herbe Panks, kurš būs pamanījies sagādāt ne mazāk pilnvērtīgo dižā dziesminieka oriģinālo kompaktdisku klāstu. Tematiskais vakara uzstādījums tiks saglabāts līdz pat vēlīno rīta gaiļu dziesmām, ar ko jārēķinās visiem krogū dziesmas pasūtīt gribētājiem.

Tom Waits. Waltzing Matilda aka: Tom Traubert's Blues Live at Rockpalast 1977.

Toms Veitss ir leģendārs amerikāņu dziesminieks, kurš allaž atpazīstams ar savu piesmakuši dobjo vokālu, kas gan mēdz pacelties arī līdz pārsteidzoši augstām intonācijām, un ikviena dvēseles stīgas aizkustināt spējīgām dziesmām. Veitsam, kurš mūzikas industrijā darbojas jau kopš septiņdesmito gadu sākuma, neeksistē mūzikas dalījums žanros un stilos, tādēļ viņa daiļradē saklausāmas ietekmes no diametrāli pretējiem skaņu pasaules nostūriem. Viņš zināms gan kā izcils blūzmenis un džezmenis, gan kā eksperimentālās mūzikas guru un, ja ļoti vajag, pat reperis, bet tajā pašā laikā arī lielisks melodiķis un ironiķis.

Koncerts sāksies pulksten 21, taču ikviens aicināts ierasties laikus. Garlaikoties nenāksies, jo kafejnīcā darbojas gan bārs, gan virtuve. Turklāt ieeja pasākumā būs bez maksas!