Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Video: Latvijā izskanēs Gēršvina operas “Porgijs un Besa” koncertiestudējums

Cēsu Mākslas festivāls un Liepājas mākslas forums šajā vasarā sarūpējuši īpašu mūzikas notikumu – Džordža Gēršvina operas “Porgijs un Besa” koncertiestudējumu, kuru 6. augustā varēs baudīt Cēsu pils brīvdabas estrādē, bet 11. augustā jaunatklātajā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”.

3. augustā Lielās Ģildes Baltajā zālē notika ekskluzīva tikšanās ar Džordža Gēršvina operas “Porgijs un Besa” koncertuzveduma solistiem un radošo komandu.
Piedalījās operas “Porgijs un Besa” Cēsu un Liepājas koncertuzveduma solisti Lesters Linčs – Porgijs, Latonija Mūra – Besa, Džermeins Smits – Sportinlaifs un Rodnijs Klārks – Krauns, iestudējuma muzikālais vadītājs Andris Poga, kā arī Cēsu Mākslas festivāla mūzikas programmas autore un vadītāja Indra Lūkina.

Latvijas publika jau sen gaida iespēju visā pilnībā noklausīties Džordža Gēršvina operu “Porgijs un Besa”. Koncertos un citos pasākumos bieži skan populārākie fragmenti (tajā skaitā Summertime), taču pilniestudējums Latvijā noticis tikai vienreiz – 1973. gadā Latvijas Nacionālajā operā.

Opera “Porgijs un Besa” ir spilgtā muzikālā valodā izstāstīts stāsts par mīlestību, tās nepastāvīgumu, kaislību, noziedzību, sadzīves traģēdijām un ikdienas priekiem.

Gēršvina operu “Porgijs un Besa” klausīsimies un skatīsimies gan 6. augustā Cēsu Mākslas festivālā Cēsu pils brīvdabas estrādē, gan 11. augustā jaunatklātajā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”.
Vērtējums: +1