Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Raimonds Pauls un Aleksandrs Antoņenko satiksies Dzintaru koncertzālē

Redakcija
Redakcija

6. jūnijā plkst. 21.20 LTV1, LR3 Klasika un LSM.LV tiešraidē skatītāji varēs vērot vēl nebijušu Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncertu. Pirmo reizi uz vienas skatuves satiksies divi Jūrmalas Goda zīmes kavalieri – Maestro Raimonds Pauls un pasaulē slavenākais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko

“Man jau ir bijusi sadarbība ar operdziedātāju Elīnu Garanču – kāpēc lai neuzdziedātu arī ar Aleksandru Antoņenko? Operdziedoņi no “O Sole Mio” tālu prom netiks! Aleksandram ir milzīga priekšrocība gan ar savu fantastisko balss materiālu un ko viņš spēj ar to panākt, gan tas, ka viņš dziedājis dramatiskākās tenoru partijas. Turklāt ar Latvijas Radio bigbendu spēlēsim opermūzikas pārlikumus. Džezs kopā ar operu! Manuprāt, tas būs ļoti, ļoti interesanti,” uzsver Maestro Raimonds Pauls.

Kopā ar Latvijas Radio bigbendu viņi atskaņos populāras Maestro kino un teātra mūzikas tēmas, kā arī pasaules opermūzikas hitus īpašā skanējumā. Savukārt Aleksandrs Antoņenko dziedās Paula dziesmas no leģendārā cikla “Pērļu zvejnieks” un kompozīcijas ar izcilā krievu dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko dzeju. Koncertu vadīs Ojārs Rubenis. Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju to būs iespējams baudīt tikai ar LTV1, LR3 Klasika un LSM.LV starpniecību, bet skatītāju vietas zālē būs tukšas.

Žanriski krāsainajā programmā skanēs tēmas un skaņdarbi no Maestro kino un teātra mūzikas – balādiskā kompozīcija “Lietus blūzs”, enerģiskā dziesma “Jel pažēlo”, smeldzīgi skaistās melodijas “Teātris” un “Ilgais ceļš kāpās”, kā arī citi Paula hiti Kārļa Vanaga aranžijās. Koncertā būs iekļautas arī populāras operu ārijas no Latvijas Radio bigbenda un Raimonda Paula kopīgās programmas “Opera”. Volfganga Amadeja Mocarta un Džoakīno Rosīni operu ārijas – žilbinošā Nakts karalienes ārija, brašie Dona Žuana un Figaro varoņu dziedājumi, ko speciāli bigbendam pārlicis veiksmīgais aranžētājs Kallums O. Viņa dibinātais orķestris “Callum Au Big Band” 2012. gadā tika atzīts par vienu no labākajiem džeza kolektīviem Lielbritānijā. Mūziķis sadarbojas ar daudziem izpildītājmāksliniekiem, viņiem rakstot un aranžējot mūziku, bet īpaši auglīga sadarbība viņam izveidojusies ar Latvijas Radio bigbendu.