Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Rīgā uzstāsies zviedru džeza jaunā zvaigzne – dziedātāja Iris Bergcrantz

Redakcija
Redakcija

6. maijā „Riga Room“ džeza sesijā uzstāsies sensacionālā jaunā dziedātāja un komponiste Iris Bergcrantz no Zviedrijas, kura džeza vokālu spēj aiznest iespējams līdz šim nedzirdētā dimensijā. Koncerts notiks Rīgas Mākslas telpā, Kungu ielā 3.

Iris Bergcrantz mūzika atbruņo, piepildot katru klausītāju ar apbrīnu, kamēr viņas balss ceļo kaut kur starp reālo dzīvi un fantāziju. Rīgā zviedru dziedātāja uzstāsies kopā ar savu kvintetu, kurā muzicē arī viņas mamma, pianiste Anna-Lean Laurin, viņas tēvs, trompetists Anders Bergcrantz, sitaminstrumentālists Johan Kolsut, kā arī Īrisas līgavainis, dāņu kontrabasists Ander Fjedsted. Vecāki ar meitu spēlējuši kopā visu viņas apzinīgo dzīvi, atklājot Īrisai plašo mūzikas pasauli un patiesu džeza meistarību.

Iris Bergcrantz vokālistes karjeru sāka vienā no mātes koriem, kad viņai bija vien četri gadi. Kopš tā laika dziedātāja piedalījusies vairākos desmitos ierakstu. Viņas debijas albums ieguva 2016. gada labākā Vokālā albuma titulu vispasaules apbalvojumā „The 38th Annual Jazz Station Awards / The Best Jazz of 2016“. Īrisas māte Anna-Lena ir Zviedrijā atzīta pianiste un komponiste. Savukārt viņas tēvs Anders Bergcrantz tiek uzskatīts par vienu no šobrīd labākajiem trompetistiem visā pasaulē! Viņš savas karjeras laikā uzstājies lielākajās koncertzālēs, džeza klubos un festivālos, saspēlējoties ar neskaitāmiem lieliskiem mūziķiem, kā, piemēram, amerikāņu saksofonistiem Dave Liebman un Billy Harper, kā arī saņēmis Zviedrijas džeza augstāko apbalvojumu „The Golden Record“. Zviedru džeza klausītāji ļoti iecienījuši arī viņa kopdarbus ar Karalisko Stokholmas simfonisko orķestri un „NorrlandsOperan“ simfonisko orķestri. Anders Bergcrantz spēles stils tiek raksturots kā fiziski spēcīgs un emocionāli plašs, kas ļauj viņu salīdzināt ar tādām trompetes spēles zvaigznēm kā Miles Davis, Lee Morgan un Freddie Hubbard.

Taču augstie sasniegumi un lielā aizņemtība netraucē Anders Bergcrantz atrast laiku muzicēt kā meitas Iris Bergcrantz kvinteta dalībniekam. Šī apvienība jau uzstājies Zviedrijā, Vācijā, Dānijā un daudzās citās valstīs un festivālos, ieskaitot Starptautisko Džeza festivālu Ročesterā, ASV. Kvintets apvieno talantīgus un krāsainus mūziķus, katrā izceļot labāko, ko vien džeza mākslinieki var piedāvāt.

„Mans un Īrisas kopējais stāsts sākās Kopenhāgenas Džeza festivālā, kurā mēs iepazināmies,“ saka Deniss Paškevičs. „Es biju pārsteigts par viņas iekšējo enerģiju un drosmi. Lai gan, ko tur runāt par visām šīm īpašībām, jo viņa taču ir leģendārā Andersa Bergkranca meita. Līdz ar to, prezentējam īpašu zviedru mūziķu koncertu Rīgā!“
Koncerta sākums pulksten 19.30. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes“ kasēs un bilesuparadize.lv. Cena EUR 15, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 10. Ieeja pasākumā no pulksten 19.00 un koncerta apmeklētājiem būs iespēja bez maksas apskatīt arī Rīgas Mākslas telpas izstādi.

Pasākumu organizē biedrība „Riga Room“, kas dibināta ar mērķi veicināt džeza mūzikas attīstību Latvijā un kuras mākslinieciskais vadītājs ir viens no vadošajiem latviešu džeza mūziķiem – saksofonists, flautists, komponists, producents un pedagogs Deniss Paškevičs.