Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mūzu dialogi. Mūzika no Apgaismības laikmeta Francijas

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 2017. gada 3. septembrī, plkst. 18.00 Rīgas Senās mūzikas centrs sadarbībā ar Mākslas muzeju RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Rīgā) aicina uz Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla noslēguma koncertu, kurā ar programmu “Mūzu dialogi. Mūzika no Apgaismības laikmeta Francijas” uzstāsies klavesīniste Liene Madern-Stradiņa.

Liene Madern-Stradiņa specializējas vēsturisko instrumentu (klavesīns, ērģeles) spēlē, īpaši interesējoties par 17. un 18. gadsimta mūziku. Māksliniece absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu klavierspēlē. Vēlāk pārcēlusies uz Nīderlandi, kur studējusi vēsturisko instrumentu spēli pie izcilā Ton Koopman un arī Fabio Bonizzoni Hāgas Karaliskajā konservatorijā. Šobrīd turpina studijas maģistrantūrā Amsterdamas Konservatorijā. Liene Madern-Stradiņa regulāri koncertē Eiropā, piedaloties dažādos senās mūzikas festivālos gan kā solo klavesīniste, gan sadarbojoties ar ansambļiem “Cutting Edge” un “Più Corde”.

Uz koncertu Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA aicināts ikviens interesents!
Biļešu cena: ieejas biļete Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA pastāvīgajā ekspozīcijā (pieaugušajiem – 3,00 EUR; skolēniem – 0,50 EUR; studentiem, pensionāriem – 1,50 EUR).
Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA kasē.
Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 80 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas.
Uzziņas pie Ievas Andžānes, zvanot pa tālruni (+371) 67 357534 vai rakstot uz e-pastu Ieva.Andzane@lnmm.lv.

PAR FESTIVĀLU
Rīgas Senās mūzikas centrs aicina ikvienu izbaudīt patiesi skaistus svētkus – piekto Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivālu, kas no 2017. gada 2. augusta līdz 3. septembrim norisinās Latvijas galvaspilsētā. Par nozīmīgu mākslas tradīciju Baltijas reģionā kļuvušais festivāls kā allaž pārsteidz ar daudzveidīgu programmu, aizraujot ar vienīgi baroka mūzikai raksturīgo graciozitāti, smalkumu un greznumu.

Festivāla mērķis ir iepazīstināt uzticamos klausītājus un skeptiķus ar senās mūzikas nebeidzamajiem dārgumiem, padarot šo interesanto kultūras mantojumu tuvu un saprotamu. Festivāla dalībnieki koncertus atskaņo vienīgi uz vēsturisko instrumentu kopijām, īpaši pietuvinot laikam, kurā mūzika tapusi. Šādi, uzburot maģisku atmosfēru, katram ir iespēja izjust laikmeta elpu.

Koncertos piedalās izcilākie pašmāju mākslinieki un ārzemju viesi, izpildot gan Latvijas vēsturiskajā teritorijā tapušo mūziku, gan daudzveidīgu baroka mūzikas buķeti no dažādu Eiropas baroka komponistu daiļrades. Sadarbībā ar “Radošā Eiropa” projektu “eeemerging Emerging European Ensembles” festivālā uzstājās lieliskais senās mūzikas ansamblis “4 Times Baroque” no Vācijas. Tāpat īpašs notikums bija Henrija Pērsela operas “Didona un Enejs” uzvedums Rīgas svētku laikā.

Vairāk informācijas par festivāla norisi: earlymusic.lv.