Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Dzintaru koncertzāle aicina uz Jāņa Lūsēna “Kino un teātra mūzikas” koncertu

Redakcija
Redakcija

2019. gadā Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aicina klausītājus uz jaunu koncertu ciklu “Kino un teātra mūzika”. Šie koncerti iecerēti kā sirsnīgas sarunas ar populāriem un tauta iemīļotiem komponistiem par viņu radīto mūziku leģendārām 20. gadsimta izrādēm un kinofilmām. Koncertos tiksimies ne tikai ar komponistiem, bet arī kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem.

“Bieži dzirdam sakām – dzīve ir viens vienīgs teātris, vai arī – dzīvē viss kā kino. Bet mūzika ir neatņemama gan kino, gan teātra žanra daļa. Mūzika ir tā, kas dzīvo neatkarīgu dzīvi arī tad, kad izrāde vairs netiek spēlēta un kinolentes izbalējušas. Mūsu stāsti būs par melodijām, talantīgiem komponistiem un aktieriem – “tad” un “šodien”, un, protams, par kino un teātri,” jaunā cikla ideju raksturo Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

13. aprīlī, plkst. 18.00 Dzintaru koncertzālē notiks otrais cikla “Kino un teātra mūzika” koncerts, kurā koncerta vadītājs Ojārs Rubenis uz sarunu aicinās iemīļoto latviešu komponistu Jāni Lūsēnu. Viņam uz skatuves pievienosies dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze, Kristīne Zadovska, Annija Putniņa, Uģis Roze un Aija Vītoliņa, lai kopīgi atcerētos skaistākās melodijas no rokoperām “Kaupēn, mans mīļais”, “Indriķa hronika”, “Sfinksa”, mūzikla “Agrā rūsa”, “Leļļu operas”, muzikāli teatrālā koncertuzveduma “Mistērija par sapni un mīlestību” un daudzām citām.

“Kino un teātra mūzika, manuprāt, ir neatņemama sastāvdaļa emocionāli precīzai iedarbībai uz skatītāju. Bieži vien, skatoties stāstu, mēs to pat nepamanām. Un tomēr uz mirkli iedomāsimies, ka skaņu partitūras nav... Latvijā šai mūzikai ir bagātas tradīcijas, sākot no vecmeistara Jāņa Ivanova un Marģera Zariņa līdz jaunajiem skaņražiem,” uzsver jaunā koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” vadītājs O. Rubenis.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.