Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Zvaigznes dienai veltīts koncerts „Satikšanās zem Ziemassvētku zvaigznes”

Redakcija
Redakcija

Zvaigznes dienā, 6. janvārī, plkst. 17.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā uz svētku koncertu aicina kvintets „The Sparkling 5” un ērģelnieki Ilze un Aigars Reiņi.

Jau tradicionāli pūšaminstrumentu kvintets “The Sparkling 5” kopā ar ērģelnieci Ilzi Reini Zvaigznes dienu atzīmē ar īpašu koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Šoreiz mūziķiem pievienosies arī ērģelnieks Aigars Reinis.
Mūziķi ir izveidojuši jaunu koncertprogrammu, kuras pamatā ir operu un baletu mūzika. Kvinteta “The Sparkling 5” priekšnesumā klausītāji varēs baudīt S. Prokofjeva tēmas no baleta “Romeo un Džuljeta”, Dž. Verdi uvertīru operai “Nabuko”, K. Zemīša skaņdarbu “Prelūdija sveces gaismai”. Savukārt ērģelnieku sniegumā būs iespēja dzirdēt populārās tēmas no P. Čaikovska baleta “Riekstkodis” un Ž. Masnē “Meditāciju” no operas “Taīda”.
Savijoties ērģeļu stabuļu un pūšaminstrumentu spožajam skanējumam, koncerta apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt R. Vāgnera “Svētceļnieku kori” no operas “Tanheizers” un pasaules pirmatskaņojumu A. Veismanes skaņdarbam ”Vēja galoda”. Jaundarbs tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu un ir veidots atbilstoši svētku tematikai. Tajā liela nozīme ir instrumentu saspēlei un raksturīgiem tembrāliem atradumiem. Koncertā netiks aizmirstas arī tautā iemīļoto Ziemassvētku dziesmu aranžijas.

Koncertā piedalās kvintets „The Sparkling 5” jeb „Dzirkstošais piecinieks”: Baiba Santa Vanaga (alta saksofons), Arnita Akmentiņa (baritona saksofons), Aivars Osītis (trompete) un Lauris Zvejnieks (trombons), Normunds Everts (sitamie instrumenti, perkusijas) kā arī ērģelnieki Ilze Reine un Aigars Reinis.

Koncerts tiek rīkots ar Rīgas domes atbalstu.

Ieeja koncertā bez maksas.