Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


"Асисяй, Jūrmala" - festivālā "Laima Rendezvous Jūrmala - 2018" uzstāsies leģendārie "Licedei"

Redakcija
Redakcija

Koncertzālē "Dzintari" uzstāsies slavenais klaunu teātris no Sanktpēterburgas "Licedei". Kolektīvs piedalīsies vasaras galvenajā mūzikas pasākumā - starptautiskajā festivālā "Laima Rendezvous Jūrmala - 2018", ziņo festivāla producente Elita Mīlgrāve.

""Licedei" ir unikāli mākslinieki ar milzīgu vēsturi, viņi festivālam piešķirs jaunas krāsas un lieliski iekļausies "Laima Rendezvous" atmosfērā ar saviem izteiksmīgajiem skečiem, kas ir smieklīgi, filozofiski un izteiksmīgi," sola Mīlgrāve. Viņa norāda, ka tikšanās ar "Licedei" prieku sagādās visiem skatītājiem - gan tiem, kuri atceras leģendāros uzvedumus "Blue Canary" un "Асисяй!", gan tiem, kuri vēl tikai pirmoreiz tiksies ar Krievijā vecāko un vienīgo mīmu teātri, kura priekšnesumos mijas pantomīma, klaunāde, skatuves māksla un traģikomēdija.

Teātri "Licedei" 1968. gadā dibināja Vjačeslavs Poluņins. Neierasto klaunu smieklīgās un spilgtās uzstāšanās ātri vien iekaroja dažādu vecuma skatītāju sirdis.

Teātra aktieri piedalījās humoristiskās un izklaidējošās televīzijas programmās, filmās un videoklipos, padomju un krievu skatītājus iepazīstinot ar pantomīmas mākslu. Pieaugušie un bērni meta visas savas darīšanas pie malas un skrēja pie televizoru ekrāniem, kad tika rādīti slavenie priekšnesumi "Blue Canary" un "Асисяй!". Tādi retro klipi kā "Лицедеи и трамвай", "По утрам надев трусы" un "У самовара я и моя Маша" vēl mūsdienās tiek skatīti simtiem tūkstošu reižu.

"Licedei" popularitāti ieguvuši vairākās valstīs. Neparasti ekscentriskais talants un viņu radītā žanra unikalitāte ir pilnvērtīgi novērtēta - kolektīvs ir ASV, Brazīlijas, Honkongas, Ķīnas, Vjetnamas, Vācijas, Francijas, Spānijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Dānijas, Austrijas, Japānas, Jaunzēlandes, Kubas, Šveices, Čehijas, Polijas, Bulgārijas, Somijas, Izraēlas, Kanādas, Luksemburgas un citu valstu teātra festivālu laureāts.

"Licedei" kontā ir neskaitāms daudzums dažādu nacionālu un starptautisku prēmiju. Šogad radošais kolektīvs svin savu 50. pastāvēšanas gadadienu.

Festivālā "Laima Rendezvous Jūrmala - 2018", kas norisināsies no 19. līdz 22. jūlijam, piedalīsies arī tādi mākslinieki kā Filips Kirkorovs, Andrejs Makarevičs, Stass Pjeha, Uma2rman, Lolita, Sunsay, Artūrs Pirožkovs, Hibla Gerzmava, Jeļena Vaenga, Grigorijs Ļepss, Intars Busulis, Mario Biondi, Nino Katamadze, grupa Dagamba, Ballet Freedom un daudzi citi.

Par festivālu „Laima. Rendezvous. Jūrmala”
Starptautiskais mūzikas festivāls „Laima. Rendezvous. Jūrmala - 2018” norisināsies no 19. līdz 22. jūlijam. Uz „Dzintaru” koncertzāles skatuves pēc Laimas Vaikules ielūguma uzstāsies populārās mūzikas zvaigznes no Latvijas, Krievijas, Ukrainas un Gruzijas, kā arī pasaules mūzikas leģendas un jaunie latviešu mūziķi. Festivāla viesi galvenokārt ir tuvi Laimas Vaikules draugi. Uz skatuves uzstāsies arī aizraujoši dueti un trio, sniedzot patiesu muzikālu „rendezvous”. Sīkāka informācija pieejama vietnē Laima Vaikule Rendez Vous Jūrmala –...