Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA norisināsies koncerts “Franču un vācu romantisms”

Redakcija
Redakcija

Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA norisināsies koncerts “Franču un vācu romantisms”
Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA ātrijs. 2015.
Foto: Kristiāna Zelča

Atzīmējot Francijas institūta Latvijā 20. gadadienu, trešdien, 2017. gada 8. martā, plkst. 18.00 Francijas institūts Latvijā un Mākslas muzejs RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Rīgā) aicina uz franču mākslinieku dueta Olīvijas Steindleres (vijole) un Ugo Majo (klavieres) koncertu “Franču un vācu romantisms”, kas norisināsies ciklā “Mūzika muzejos”.

Pēc Francijas institūta Latvijā īpašā aicinājuma marta sākumā Latvijā viesosies divi spoži franču mūziķi – vijolniece Olīvija Steindlere (Olivia Steindler) un pianists Ugo Majo (Ugo Mahieux). 8. martā plkst. 18.00 duets uzstāsies Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA, ar mūzikas starpniecību vilinot klausītājus iejusties romantisma laikmetā kaut kur Francijā vai Vācijā. Muzikālā vakara programmu veidos Fēliksa Mendelszona (Felix Mendelssohn, 1809–1847), Johannesa Brāmsa (Johannes Brahms, 1833–1897), Sezāra Franka (César Franck, 1822–1890) sonātes un Ernsta Šosona (Amédée-Ernest Chausson, 1855–1899) “Poēma”.

Abi mākslinieki koncertēs arī Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā 5. martā plkst.15.00 un Tukuma muzejā 10. martā plkst. 18.00, kā arī piedalīsies Francijas institūta rīkotajā vakarā “Direktora viesis” 9. martā plkst.19.00.

Uz koncertu Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA aicināts ikviens interesents!
Biļešu cena: 3,00 EUR. Biļetes var iegādāties MMRB kasē. Pirms koncerta ar šīm biļetēm būs iespējams apmeklēt izstādi “Reformācijai – 500. Rietumeiropas grafika. 15.–20. gadsimts”.
Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 90 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas.
Uzziņas pie Maijas Mackus, zvanot pa tālruni (+371) 67 357536 vai rakstot uz e-pastu Maija.Mackus@lnmm.lv.

PAR MĀKSLINIEKIEM
Olīvija Steindlere (Olivia Steindler, Francija) ir vijoļspēles brīnumbērns. Dzimusi mūziķu un komponistu ģimenē, pirmo reizi uz skatuves sevi pierādījusi jau 5 gadu vecumā. Viņa ir izcilu mūziķu audzēkne un prestižu balvu (“Palma d’Oro”, “Premio Viotti”, “Médaille Paganini”) laureāte, regulāri koncertē mūzikas festivālos visā pasaulē. Savā daiļradē Olīvija Steindlere bieži pievēršas romantisma mūzikai, kas māksliniecei ir sevišķi tuva.

Pianists, klavesīnists un kordiriģents Ugo Majo (Ugo Mahieux, Francija) arī nāk no mākslinieku ģimenes. Viņš ir ievērojamu pianistu un vokālo pedagogu audzēknis. Pateicoties labām svešvalodu zināšanām mūziķis daudz strādā kā vokālais repetitors, piedalās dažādos mūzikas projektos. 2016. un 2017. gadā mākslinieks sadarbojies ar Latvijas Nacionālo operu kā pianists un franču valodas repetitors “Fausta” un “Karmenas” iestudējumos.

2014. gadā Ugo Majo un Olīvija Steindlere nodibinājuši savu duetu, kura plašais repertuārs sniedzas no baroka līdz laikmetīgajai mūzikai, īpašu uzmanību veltot romantisma laikmeta mantojumam Vācijā un Francijā.