Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Grupa “Lauku Muzikanti” laiž klajā savu desmito albumu “Soli pa solim”

Redakcija
Redakcija

Pēc ilgāka laika sprīža grupa “Lauku Muzikanti laiž klajā savu desmito dziesmu albumu “Soli pa solim”, kas dienasgaismu ieraudzīs jūnija sākumā. Kā atzīst mūziķi, tas noteikti nebūs viņu pēdējais kopdarbs, turklāt jaunais albums ir saistīts ar grupas nosaukuma rašanās trīsdesmitgadi.

Atgādināsim, ka “Lauku Muzikantu” iepriekšējais CD “Laika Jautājums” klajā nāca 2007.gadā, savukārt pirmais albums “Tas nav tik sen” tika izdots 1994.gadā. Tam sekoja CD “Vējš atnesa dziesmu”, Šeit un šonakt”, “Vienreiz pa īstam”, “Lauku Muzikanti Ziemassvētkos”, “Sous le ciel de Paris”, “Vēl viens vīns” un “Ļauj man lidot”.

“Albums ir rakstīts kopš 2007.gada, un vairākas dziesmas jau ir guvušas klausītāju atzinību, skanot radio, televīzijā un grupas uzstāšanās reizēs koncertos un daudzās deju zālēs, un tajā skan divpadsmit dziesmas,” stāsta “Lauku Muzikantu” solists Normunds Ķietis, kurš ir arī visu dziesmu mūzikas autors un vairāku dziesmu tekstu autors. Dziesmām izmantoti arī Guntara Rača un Edgara Gertnera rakstītie teksti.

Jaunais albums saglabā tradicionālo “Lauku Muzikantu” rokrakstu: dziesmas ir melodiskas un skanīgas, kurās lielākoties vokālista balss sadziedas ar akordeona spēli. “Pie klausītājiem dodas gan izteiktas balādes, kā “Pirmoreiz”, “Vēl reiz pie tevis”, gan temperamentīgās “Dziesmiņa par minisvārkiem”, kuras vārdu autors ir Ojārs Vācietis, “Viens pats mājās”, “Nemodini mani”, gan romantiski nostalģiskās “Mana dzīve”, “Meitene ar zilām acīm”, kuras nepārprotami aicina dejot,” jauno albumu raksturo mūziķi.

Grupas sastāvs nav mainījies pēdējos divdesmit gadus: tajā joprojām muzicē uz dažādām mūzikas skatuvēm gaidītā akordeoniste Inita Āboliņa, ģitārists Artis Dauksts, basģitārists Uģis Zvejnieks, bundzinieks Valters Līcis, kā arī solists un dziesmu autors Normunds Ķietis.

“Lauku Muzikanti” ir uzstājušies daudzos mūzikas pasākumos Latvijā, Igaunijā, Krievijā, Īrijā, Vācijā, Holandē, Somijā, ASV un Kanādā, kur katra viņu uzstāšanās ir bijis gaidīts notikums gan klausītājiem gan pašiem mūziķiem.

Latvijas Radiostacijās jau skan “Dziesma par minisvārciņiem”, un drīzumā tiek plānota arī jaunā albuma ieskandināšana.