Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Šodien komponistam Uldim Marhilevičam – 60!

Redakcija
Redakcija

Šodien, 31.maijā, savu 60 gadu jubileju svin iemīļotais mūziķis un komponists Uldis Marhilevičs.

Mūziķis dzimis Liepājā, mācījies Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā. Savas karjeras laikā Uldis Marhilevičs spēlējis vairākās grupās, tai skaitā Liepājas brāļi, Inversija, Opus un Remix. Ir izdevis studijas albumus Marhils un draugi, Tikai tā, Tobāgo!, Gaismas atgriešanās. Ir daudzu slavenu kompozīciju autors: Dzeltenās kurpes, Vai tu mani dzirdi, Lūgums (Ārijas Elksnes vārdi) u.c. Atgādināsim, ka dziedātāja Mirdza Zīvere ar šo dziesmu uzvarēja 1984.gada Mikrofona aptaujā. Viņš ir arī mūzikas autors filmām Rīgas gambīts, Zīļuks un Sārtulis.

Uldis Marhilevičs ticis nominēts Nacionālā kino balvai Lielais Kristaps kategorijā Labākais komponists, savukārt 2002.gada Spēlmaņu naktī par mūziku izrādei Tobāgo! viņš saņēma balvu kā labākais mūzikas autors dramatiskajā teātrī.

Savu jubileju komponists šonedēļ atzīmē ar trim pilnībā izpārdotiem jubilejas koncertiem Rīgā, Cēsīs un Liepājā, bet, sākot ar 7.jūliju, viņš kopā ar traģikomiskās dziesmuspēles Tobāgo! radošo komandu apceļos Latvijas pilsētu estrādes.

“Tobāgo! ir viens no mīļākajiem un arī viens no dārgākajiem darbiem manā daiļradē, jo tas saistīts ar manu dzimto pusi – Kurzemi, turklāt tas noteikti ir viens no skaistākajiem un arī skumjākajiem latviešu tautas likteņstāstiem. Šīs vasaras izrādes būs arī mana sena sapņa piepildījums, jo visu mūžu esmu gribējis būs aktieris, un šajā iestudējumā esmu ticis pie Stāstnieka lomas, tāpēc varēšu izrādēs ne tikai piespēlēt mūziku, bet arī izspēlēties kā aktieris!” priecājas Uldis, aicinot ikvienu apmeklēt režisora Valda Liepiņa iestudēto izrādi.

Dziesmuspēles „Tobāgo!” izrādes notiks:

7.jūlijā plkst.19 Valmieras estrādē
29.jūlijā plkst.19 Jelgavā, Uzvaras parka estrādē
5.augustā plkst.19 Dobeles estrādē
11.augustā plkst.19 Kandavas estrādē
12.augustā plkst.19 Bauskas estrādē
25.augustā plkst.19 Saulkrastu estrādē
26.augustā plkst. 20 Ikšķiles estrādē (brīvdabas izrāžu noslēgums)
13.oktobrī plkst.19 Latgales Vēstniecība GORS
15.oktobrī plkst.19 Rīgas Kongresu namā
27.oktobrī plkst.19 Vidzemes Koncertzāle CĒSIS

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un Bilesuparadize.lv
Tuvojoties izrādes norises datumam, biļešu cenas var paaugstināties!
Rezervācija grupām pa tālr. 29131548