Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Grupa “bet bet” sāk jubilejas koncertu sēriju un publicē nerātnu ierakstu un neredzētas bildes

Grupa “bet bet” sāk jubilejas koncertu sēriju un publicē nerātnu ierakstu un neredzētas bildes
Foto: Aigars Hibneris

Grupa “bet bet” šīs nedēļas nogalē ar koncertiem 30. jūlijā Lubānā un 31. jūlijā Mārsnēnos, uzsāk savu sociāli muzikālo eksperimentu, uzstājoties vietās, kurās grupas 25 gadu pastāvēšanas laikā ne reizes nav uzstājusies.

Kopīgā koncertu sērija izskatās šādi:

30. jūlijā Lubānā
31. jūlijā Mārsnēnos
6. augustā Madlienā
7. augustā Rožupē
13. augustā Staburagā
14. augustā Dzērbenē
19. augustā Kandavā
20. augustā Viļakā
21. augustā Valkā
26. augustā Gailīšu pagastā
27. augustā Viesītē

Papildus tam grupa sniegs koncertus arī Valmierā, Alūksnē un Vārkavā.

Pārskatot iespaidīgo grupas ierakstu arhīvu, kompānija “MicRec” kādā putekļainā plauktā atrada kādu īpašu grupas dziesmu, kuru 1985. gadā bija sarakstījis Zigfrīds Muktupāvels, un kuru grupa “bet bet” 1992. gadā ierakstīja Latvijas radio 1.studijā.

Dziesma “Čurāšana” ar visnotaļ izaicinošo nosaukumu un ne mazāk izaicinošo tekstu, piedzīvoja pāris atskaņošanas reizes Latvijas radio ēterā 1992. gadā, pēc kā tika nolemts, ka dziesmai īsti nav vietas radio ēterā. Grupa to iekļāva savā deju repertuārā un atskaņoja ar mainītu tekstu. Taču radio ēterā kopš tā laika tā vairs nav skanējusi. Šī dziesma spilgti raksturo pašas grupas vairākkārt uzsvērto, ka grupas izveidošana sākotnēji bija tikai joks un kopējo grupas, visnotaļ “liderīgo” noskaņojumu grupas izveides pirmsākumos.



Dziesmas sacerēšanas laikā Zigfrīds dzīvoja Liepājā, Zvejnieku kolhoza “Boļševiks” ansambļa “Neptūns” mēģinājumu telpā un viņa guļvieta bija līdzās skandām un bungu komplektam, instrumentu plauktā. Tādos apstākļos dzīvojot, tādas dziesmas arī var sacerēt. Tie bija vēl padomju laiki, kas apdziedāti dziesmā. Bet visādi citādi dziesma ir par nelaimīgu mīlestību...

Par godu jubilejai, grupa apkopojusi arī agrāk nepublicētus foto, kas uzņemti grupas pirmsākumos no 1991.–1993. gadam. Foto ir no grupas personiskā arhīva, kā arī no laipni dāvātajiem fotogrāfu Jurija Kuprijanova, Aigara Hibnera un Aigara Jansona arhīviem.